Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Heineken: Πούλησε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία για ένα ευρώ 

Η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει επικρίσεις για τον αργό ρυθμό της εξόδου της μετά το ξέσπασμα του πολέμου, αλλά επέμενε πως στόχος της ήταν να εξασφαλίσει τους υπαλλήλους της στη Ρωσία.

Η ολλανδική ζυθοποιία Heineken ολοκλήρωσε την έξοδό της από τη Ρωσία, 18 μήνες αφότου η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία. Πούλησε  τις δραστηριότητές της στον τοπικό όμιλο Arnest έναντι του συμβολικού ποσού του ενός ευρώ. 

Η Heineken δήλωσε ότι θα υποστεί συνολική ζημία 300 εκατομμυρίων ευρώ για την πώληση στον ρωσικό κατασκευαστικό γίγαντα Arnest Group. Η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει επικρίσεις για τον αργό ρυθμό της εξόδου της μετά το ξέσπασμα του πολέμου, αλλά επέμενε πως στόχος της ήταν να εξασφαλίσει τους υπαλλήλους της στη Ρωσία.

Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η Heineken είχε δηλώσει ότι εγκαταλείπει τη Ρωσία, καθώς η επιχείρησή της εκεί «δεν ήταν πλέον βιώσιμη», αλλά πρόσθεσε ότι ήθελε να εξασφαλίσει μια «ομαλή μεταβίβαση» σε νέο ιδιοκτήτη.

«Αν και χρειάστηκε πολύ περισσότερος χρόνος από ό,τι ελπίζαμε, αυτή η συναλλαγή διασφαλίζει τα μέσα διαβίωσης των υπαλλήλων μας και μας επιτρέπει να βγούμε από τη χώρα με υπεύθυνο τρόπο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Heineken, Dolf van den Brink.

Η πώληση καλύπτει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Heineken στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων επτά ζυθοποιείων. Η εταιρεία δήλωσε ότι η Arnest έχει εγγυηθεί την απασχόληση των 1.800 τοπικών υπαλλήλων της Heineken για τρία χρόνια.

Η Heineken αποσύρθηκε από τη ρωσική αγορά πέρυσι και η παραγωγή της Amstel θα καταργηθεί σταδιακά εντός 6 μηνών, δήλωσε η εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις