Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

T-Mobile: Προχωρά σε περικοπές 5.000 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ

Οι απολύσεις θα έρθουν τις επόμενες πέντε εβδομάδες και θα επηρεάσουν τους εργαζόμενους της T-Mobile σε ολόκληρη τη χώρα, ιδιαίτερα εκείνους που εργάζονται σε εταιρικούς και back-office ρόλους, καθώς και σε ορισμένες τεχνολογικές θέσεις.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας T-Mobile δήλωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας ή περίπου το 7% του εργατικού δυναμικού της.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους υπαλλήλους, ο διευθύνων σύμβουλος Michael Sievert δήλωσε ότι οι απολύσεις θα έρθουν τις επόμενες πέντε εβδομάδες και θα επηρεάσουν τους εργαζόμενους της T-Mobile σε ολόκληρη τη χώρα, ιδιαίτερα εκείνους που εργάζονται σε εταιρικούς και back-office ρόλους, καθώς και σε ορισμένες τεχνολογικές θέσεις. Οι ομάδες λιανικής και εξυπηρέτησης πελατών δεν θα επηρεαστούν από τις περικοπές.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημιώσεις απόλυσης με βάση τη θητεία, ελάχιστη μεταβατική άδεια 60 ημερών, υπηρεσίες μετάβασης σταδιοδρομίας και άλλα οφέλη, ανέφερε η ανακοίνωση της Πέμπτης.

Οι απολύσεις στην T-Mobile ακολουθούν μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας τον περασμένο χρόνο σε εταιρείες μεγαθήρια όπως οι Google, Meta, Amazon και Microsoft. Πέρα από τον τομέα της τεχνολογίας, οι απολύσεις έχουν επίσης πλήξει τους υπαλλήλους του πάρκου της Disney, τις εφημερίδες και ορισμένες θέσεις εργασίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η τρέχουσα αναδιάρθρωση έχει ως στόχο να κάνει την T-Mobile “να επικεντρωθεί αποτελεσματικά σε ένα πεπερασμένο σύνολο στρατηγικών νίκης”, πρόσθεσε ο Sievert – σημειώνοντας αργότερα ότι η εταιρεία πρέπει “να κινηθεί με την ταχύτητα της τεχνολογίας”, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και άλλα εργαλεία για να καλύψει τις ανάγκες .

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις