Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επιστρέφει στα χέρια του Χρ. Παυλίδη η “Παυλίδης Μάρμαρα Γρανίτες”

Εξαγόρασε και το 100% των μετοχικών συμφερόντων της DOLIT INVESTMENTS

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς 100% των μετοχικών συμφερόντων της DOLIT INVESTMENTS από τον Χριστόφορο Παυλίδη, ανακοίνωσε η Παυλίδης Μάρμαρα Γρανίτες, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο και την επανάκτηση όλων των εταιρειών του ομίλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος στον κλάδο του μαρμάρου έχει στην κατοχή του, την Stone Works Holdings Ολλανδίας, ιδιοκτήτριας του 89,25% του καταβεβλημένου κεφαλαίου της Mermeren Kombinat, από την οποία εξορύσσεται το παγκοσμίως γνωστό λευκό μάρμαρο SIVEC, καθώς και τις κάτωθι εταιρείες:

Stone Works Αλβανίας, από την οποία εξορύσσεται το μπεζ μάρμαρο PERLA,

– Stone Works Βουλγαρίας και DIOYSSOMARBLE Βουλγαρίας, από τις οποίες εξορύσσεται το ιστορικό μπεζ μάρμαρο VRATZA.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια η ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ δραστηριοποιείται ενεργά στον κλάδο της ενέργειας, κατέχοντας το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΝΕRFARM, με εν λειτουργία αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 80MW και επιπλέον 120 ΜW σε έργα ΑΠΕ, που τελούν υπό υλοποίηση, ενισχύοντας την παρουσία της στην εγχώρια αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η διεθνής παρουσία της ΠΑΥΛΙΔΗΣ αποτυπώνεται με 11 ενεργά λατομεία στο δυναμικό της, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πέντε εκ των οποίων αποτελούν πρότυπα μεγάλης παραγωγικότητας. Τα λατομεία της εταιρείας βρίσκονται κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά́ και σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, ενώ παράγει περισσότερους από́ 300.000 τόνους ακατέργαστων όγκων μαρμάρου ετησίως και 600.000 τ.μ. επεξεργασμένου μαρμάρου ανά έτος, με δυνατότητα παραγωγής που αγγίζει το 1.000.000 τ.μ. Η έδρα και οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στην Δράμα, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα εξόρυξης λευκού μαρμάρου παγκοσμίως.

Για το 2022, συνεχίστηκε η κερδοφορία τόσο σε εταιρικό, όσο και σε ενοποιημένο ισολογισμό, με τις εξαγωγές του ομίλου να αγγίζουν το 85% του Κύκλου Εργασιών, ο οποίος εντοπίζεται σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με κατεξοχήν αυτές της Κίνας, της Ν.Α. Ασίας, της Βόρειας και Λατινικής Αμερικής, του Αραβικού Κόλπου και της Ευρώπης. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου για τη χρήση του 2022 εκτιμάται στα 103.274.932 εκατ. και το EBITDA στα 18 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, παρουσιάζοντας αναμενόμενη μείωση του τζίρου σε σχέση με το 2021, της τάξεως του 13%, λόγω της κρίσης που παρατηρείται στην παγκόσμια αγορά.

Παρακαταθήκη για το μέλλον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποτελούν τα δύο λευκά διαμάντια της εταιρείας, Ariston και Sivec, τα οποία χάρη στη μοναδικότητά τους έχουν ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο και έχουν επιλεγεί σε μνημειώδη έργα συγκαταλέγοντας τα υλικά της, στα πλέον περιζήτητα, σε συνδυασμό με την διευρυμένη γκάμα μαρμάρων που διαθέτει. Παράλληλα, συνεχίζεται η στρατηγική ανάπτυξης, με συνεχείς επενδύσεις στον χώρο του μαρμάρου, αλλά και σε παρεμφερείς κλάδους του πρωτογενή τομέα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις