Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

General Motors: Καταργεί 940 θέσεις εργασίας

Την περασμένη εβδομάδα η GM "έκοψε" επίσης περίπου 200 θέσεις μηχανικών στο τεχνικό της κέντρο στο Warren κοντά στο Ντιτρόιτ.

Η General Motors ανακοίνωσε ότι θα κλείσει ένα μεγάλο κέντρο πληροφορικής κοντά στο Φοίνιξ στα τέλη Οκτωβρίου, καταργώντας 940 θέσεις εργασίας.

Το κέντρο πληροφορικής στο Chandler της Αριζόνα άνοιξε το 2014 ως μέρος ενός blitz από την GM για να προσελκύσει σχεδιαστές λογισμικού και άλλους υπαλλήλους σε μητροπολιτικές περιοχές με μεγάλο αριθμό τεχνικών εργαζομένων.

Παρόμοια κέντρα στο Warren του Michigan, κοντά στο Ντιτρόιτ, στα προάστια της Ατλάντα και στο Όστιν του Τέξας, θα παραμείνουν ανοιχτά

Το κέντρο της Αριζόνα έχει μόλις πάνω από 1.000 εργαζόμενους τώρα και οι περισσότερες από τις θέσεις εργασίας που καταργήθηκαν είχαν να κάνουν με την υποστήριξη της τεχνολογίας πληροφοριών για τους καταναλωτές, τους αντιπροσώπους και την ίδια την εταιρεία. Οι εργαζόμενοι στα άλλα τρία κέντρα πληροφορικής θα αναλάβουν αυτό το έργο, δήλωσε η GM την Τετάρτη.

Ένας μικρός αριθμός εργαζομένων που εργάζονται σε λογισμικό για οχήματα θα παραμείνει στην Αριζόνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Kevin Kelly. Οι απολυμένοι εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άλλες θέσεις στην εταιρεία, είπε. Ορισμένοι θα λάβουν αποζημίωση απόλυσης και υπηρεσίες εύρεσης εργασίας.

Την περασμένη εβδομάδα η GM “έκοψε” επίσης περίπου 200 θέσεις μηχανικών στο τεχνικό της κέντρο στο Warren κοντά στο Ντιτρόιτ. Ο Kelly δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών αναμένεται να αναλάβει άλλες θέσεις εργασίας στην GM

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις