Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Revaia: Το μεγαλύτερο ταμείο VC που ιδρύθηκε από γυναίκες στην Ευρώπη

Το χρηματοδοτικό αυτό ταμείο είναι πλέον γυναικεία υπόθεση, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία στον ευρωπαϊκό χώρο δράσης του.

Η Revaia, πρώην Gaia Capital Partners, ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμο του πρώτου αναπτυξιακού ταμείου της. Ξεπερνώντας τον αρχικό της στόχο των 200 εκατ. ευρώ, με αποτίμηση στα 250 εκατ. ευρώ, η εταιρεία κατέχει πλέον τον τίτλο του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ταμείου VC που ιδρύθηκε από γυναίκες.

Το ταμείο που άρχισε τη λειτουργία του το 2019 από την Alice Albizzati και την Elina Berrebi, έχει αναπτυχθεί μέχρι στιγμής σε δέκα νεοφυείς επιχειρήσεις αναπτυξιακού σταδίου που καλύπτουν τους τομείς του λογισμικού, της κατανάλωσης και της fintech. Δύο νέες επενδύσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα ενώ το ταμείο επιδιώκει να συμπληρώσει το χαρτοφυλάκιο σε 15.

Με μια unicorn ήδη στο χαρτοφυλάκιο (Aircall), με δέσμευση χωρίς συμβιβασμούς να επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις που προσέχουν τη βιωσιμότητα και με τη δημιουργία γραφείων στο Παρίσι και στο Βερολίνο, η Revaia έχει προσελκύσει την προσοχή πολλών κορυφαίων θεσμικών επενδυτών, όπως οι Generali, Allianz, Maif, Bpifrance, καθώς και περίπου 50+ οικογενειακά γραφεία και ιδιώτες με μεγάλη καθαρή περιουσία.

Όταν ίδρυσαν την εταιρεία, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια επενδυτική στρατηγική σύμφωνη με τις πεποιθήσεις τους, εστιάζοντας σε ευρωπαϊκές εταιρείες με υψηλές φιλοδοξίες αλλά χωρίς συμβιβασμούς στη βιωσιμότητα και με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων αγορών. Το εγχείρημα τους έχει μάλιστα αποδώσει καλύτερα από τις αρχικές προσδοκίες, σύμφωνα με την founder Albizzati.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις