Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έρευνα: Το 1/3 όσων παραιτούνται σχεδιάζουν να ανοίξουν δικές τους επιχειρήσεις

Στους λόγους προστίθενται επίσης η σημασία που δίνουν στην υγεία, οι μεγαλύτερες απολαβές και η εύρεση μιας πιο ευχάριστης εργασίας.

Για τους ανθρώπους που έχουν πρόσφατα παραιτηθεί από τη δουλειά τους, η επιχειρηματικότητα είναι ένα πολύ δημοφιλές και ελκυστικό επόμενο βήμα.

Αυτό προκύπτει με βάση έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη από την Digital.com, μια ιστοσελίδα με έδρα το Seattle που επικεντρώνεται στις μικρές επιχειρήσεις και συνεργάστηκε με την εταιρεία ερευνών Pollfish για την διαδικτυακή διεξαγωγή της στις 21 και 22 Ιουλίου.

Μεταξύ όσων είχαν παραιτηθεί από τη δουλειά τους τελευταίους έξι μήνες, το 32% δήλωσε ότι το έκανε για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Από αυτούς, το 62 % ανέφερε ότι το βασικό τους κίνητρο ήταν να είναι οι ίδιοι αφεντικό του εαυτού τους.

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλοί στη δημιουργία μιας επιχείρησης, η εργασία παύει να βιώνεται ως εργασία και δίνει ένα σκοπό, ο οποίος είναι πολύ πιο σημαντικός, αναφέρει ένας σύμβουλος μικρών επιχειρήσεων και εμπειρογνώμονας της Digital.com.

Στα κορυφαία κίνητρα των εν δυνάμει επιχειρηματιών για την έναρξη μιας επιχείρησης περιλαμβάνονται η μεγαλύτερη έμφαση στην υγεία τους κατά 52%, καθώς και οι καλύτερες αμοιβές και παροχές με 51%, μέσα από πολλές επιλογές.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν μάλιστα ότι ο πιο συχνός λόγος που άφηναν τη δουλειά τους ήταν η αναζήτηση καλύτερων αμοιβών και παροχών (44%), η προτεραιότητα στην υγεία (42%) και η εύρεση μιας δουλειάς που τους ενθουσιάζει περισσότερο (41%).

Οι άνθρωποι εξακολουθούν λοιπόν να εγκαταλείπουν τις δουλειές τους σχεδόν σε επίπεδα ρεκόρ. Περίπου 4 εκατ. εργαζόμενοι στις ΗΠΑ εγκατέλειψαν τη δουλειά τους τον Ιούνιο, λίγο κάτω από το υψηλό ποσοστό παραίτησης του Απριλίου, σύμφωνα με την έρευνα για τις θέσεις εργασίας και τη μεταβολή της απασχόλησης (JOLT) από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας.

Ο κύκλος εργασιών ήταν επιζήμιος για τις προσπάθειες διατήρησης και πρόσληψης των εταιρειών, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι ο επιπλέον χρόνος στο σπίτι λόγω καραντίνας κατά την πανδημία έχει ωθήσει τους ανθρώπους στο να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών διαπίστωσε ότι μετά από μια πτώση στις αρχές της πανδημίας, το ποσοστό των αιτήσεων για νέες επιχειρήσεις από τα μέσα του 2020 έως τον Μάιο του 2021 ήταν το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Το 60% των φιλόδοξων ιδρυτών στην έρευνα του Digital.com σημείωσαν τέλος ότι τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουν μια επιχείρηση, επειδή η περίοδος των lodkdown τους έδωσε το χρόνο που χρειάζονταν για να εκπαιδευτούν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις