Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ελληνικές Startups που επιλέχθηκαν στο Tech Tour South East 2021

Σημαντικός ήταν ο αριθμός των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων που επιλέχθηκαν για το Tech Tour South East 2021, το πρόγραμμα που υποστηρίζει επιχειρηματίες τεχνολογίας από όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που παρέχει ευκαιρίες pitching στις 30 καλύτερα επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις από την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης που αναζητούν μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις από ενεργούς εταιρικούς επενδυτές και VC. Μέσω του προγράμματος, εξασφαλίζονται επενδύσεις και συνεργασίες σε εταιρείες από τους κλάδους Digital/ICT, Fintech, Mobility, Sustainability και Health Digital Models.

Μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που θα λάβουν μέρος, είναι η Useberry, η Purposeful, η Biopix-T και η Advantis. Σε αυτές προστίθενται και οι Clio Muse, DataViva, College Link, Convert Group, Exit Bee, Kinems, K-INVENT, pd-neurotechnology, q-cell και tekmon.

Η Useberry αναπτύσσει μια user testing πλατφόρμα που επιτρέπει σε όσους έχουν ή θέλουν να αναπτύξουν μια web ή mobile εφαρμογή, να δοκιμάσουν διαφορετικές επιλογές UX μέσω αυτοματοποιημένων user tests πάνω στα πρωτότυπα των εφαρμογών τους.

Ακολούθως, η Purposeful αξιοποιεί προηγμένες υπολογιστικές ροές εργασιών και την τεχνογνωσία που διαθέτει στην χημείο-βιοπληροφορική για να ανακαλύψει εναλλακτικές χρήσεις φαρμάκων της αγοράς, δημιουργώντας μια πλατφόρμα υπολογιστικής επανατοποθέτησης φαρμάκων.

Εν συνεχεία, η Biopix-T εργάζεται στην παραγωγή και εμπορευματοποίηση μιας νέας φορητής και πιστοποιημένης συσκευής μοριακής διάγνωσης, στο χώρο θεραπείας (Point-of-care) με την επωνυμία “PEBBLE”, διαμορφώνοντας διαγνωστικά τεστ.

Η τέταρτη, κατά σειρά, Advantis δραστηριοποιείται στο χώρο της Απεικονιστικής Ιατρικής και συγκεκριμένα στο πεδίο ανάπτυξης ιατρικού λογισμικού. Το πρώτο προϊόν της εταιρείας Brainance συνιστά μια πλατφόρμα νευροαπεικόνισης προσβάσιμη μέσω διαδικτύου.

Στις υπόλοιπες επιλεχθείσες για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, εντάσσεται η Clio Muse, μια ελληνική εφαρμογή ακουστικών ξεναγήσεων, όπου ταξιδιώτες βρίσκουν πολλαπλές ψηφιακές θεματικές περιηγήσεις, και η DataViva, μια μηχανή οπτικοποίησης πληροφοριών, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη.

Σε αυτές είναι και η College Link που έφτιαξε ένα εργαλείο διασύνδεσης εταιρειών για αναζήτηση απόφοιτων στελεχών, χωρίς καθόλου ή με μικρή εμπειρία, χάρη σε ένα ειδικό σύστημα έξυπνης αντιστοίχησης της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας, βάσει διαφόρων παραμέτρων που βελτιστοποιούν την επιλογή.

Η Convert Group με δράση στον τομέα των Data & Analytics με καινοτόμα έργα σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Μέση Ανατολή και ειδικεύεται στην παροχή και ανάλυση δεδομένων του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου καταναλωτικών αγαθών και φαρμάκων.

Η Exit Bee, η AdTech η οποία δημιούργησε ένα κανάλι διαφήμισης για επιχειρήσεις ή διαφημιστικές εταιρείες που επιθυμούν να προβάλουν ένα διαφημιστικό μήνυμα και μια νέα πηγή εσόδων για πλατφόρμες ενημέρωσης με τη χρήση έξυπνων αλγόριθμων. 

Η Kinems που ανέπτυξε μία πλατφόρμα με Kinect διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που είναι εύκολα προσαρμόσιμα στις ανάγκες τους. Η K-INVENT έχει εμπειρία στη μηχανολογία, τη βιοκινητική, την ηλεκτρονική και τον προγραμματισμό, δημιουργός του K-FORCE, ενός συστήματος για τη μέτρηση και παρακολούθηση της δύναμης, της κίνησης και της ισορροπίας αθλητών και ασθενών, μέσω τεχνολογιών IoT και μοντέρνων μεθόδων αποκατάστασης.

H pd-neurotechnology, μια εταιρεία ιατρικών συσκευών υψηλής τεχνολογίας, από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων σε συστήματα παρακολούθησης ασθενών με κινητικά προβλήματα. Την q-cell, της οποίας αναπτυξιακός στόχος είναι να μετατρέψει την υπομονάδα απεικόνισης του smartphone από μια συσκευή λήψης φωτογραφιών χαμηλών επιδόσεων σε έναν προηγμένο απεικονιστή.

Τέλος, η Tekmon που έφτιαξε μια πλατφόρμα με την οποία ψηφιοποιούνται όλες οι «business as usual» επιχειρησιακές διαδικασίες χωρίς τη χρήση κώδικα, συλλέγοντας απλά πληροφορία, όπου απαιτείται, απευθείας από το πεδίο με smartphones και tablets.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις