Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startups και δίκτυα 5ης γενιάς σε πρώτο πλάνο

Η COSMOTE σύναψε συμφωνία συνεργασίας με τη Συμμετοχές 5G για την ανάπτυξη νέων δικτύων με πλήρη υλική στήριξη για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Το νέο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών έχει στόχο να ενισχύσει το περιβάλλον καινοτομίας της χώρας μας γύρω από το 5G και τις μοναδικές δυνατότητες που αυτό μπορεί να προσφέρει. Ένα ακόμα βήμα για την προώθηση του 5G στη χώρα μας κάνει η COSMOTE, η εταιρεία που έφερε πρώτη στη χώρα το internet του μέλλοντος και διαθέτει το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στη χώρα. Συγκεκριμένα, η COSMOTE προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με τη Συμμετοχές 5G, την εταιρεία πίσω από το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός που δημιουργήθηκε με στόχο να «γεννηθεί» μια αγορά βασισμένη στο 5G.

Βάσει του μνημονίου συνεργασίας, η COSMOTE και η Συμμετοχές 5G θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη νέων ή την τροποποίηση υφισταμένων δοκιμαστικών δικτύων, προκειμένου να υποστηριχθούν τεχνικές δοκιμές και να αξιολογηθούν επιχειρηματικά μοντέλα σχετικών με υπηρεσίες και τεχνολογίες που θα αναπτύσσουν επιχειρήσεις στις οποίες θα επενδύει το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός.

Επιπλέον, η COSMOTE θα παρέχει στήριξη στις καινοτόμες επιχειρήσεις, θέτοντας το δίκτυό της στη διάθεσή τους. Θα παρέχει τις απαραίτητες παθητικές υποδομές (ιστούς, πυλώνες και συναφείς ευκολίες), state-of-the-art τεχνολογία, software και hardware, εφαρμογές 5G και IoT, εξοπλισμό Multi-access Edge Computing (MEC), εξοπλισμό δικτύου πρόσβασης και τερματικές συσκευές για τη διενέργεια δοκιμών “end to end”, καθώς και το απαραίτητο προσωπικό για την εγκατάσταση και λειτουργία των υποδομών και του εξοπλισμού που η ίδια θα παρέχει.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η COSMOTE μπορεί επίσης να συμμετέχει στην αξιολόγηση συγκεκριμένων τεχνικών ή εμπορικών χαρακτηριστικών των επενδυτικών προτάσεων που υποβάλλονται στη Συμμετοχές 5G για χρηματοδότηση από το Φαιστός, ενώ οι δύο πλευρές θα ανταλλάσσουν γνώσεις σε θέματα σχετικά με την τεχνολογία, την επιστήμη και τις βέλτιστες πρακτικές για την καινοτομία και την ανάπτυξη οικοσυστήματος για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Τέλος, οι εταιρείες θα συνεργάζονται για την από κοινού διοργάνωση εξειδικευμένων σεμιναρίων, workshops και ενημερωτικών εκδηλώσεων.

Χάρη στη συνεργασία της COSMOTE με την Συμμετοχές 5G αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω το περιβάλλον που θα υποστηρίζει την καινοτομία και την ανάπτυξη βιώσιμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών νέας γενιάς στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι το COSMOTE 5G είναι το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στη χώρα με πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη που έχει ήδη ξεπεράσει το 50%, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η κάλυψη έχει ήδη φθάσει στο 97% και 90% αντίστοιχα. Το δίκτυο συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά, με νέο στόχο το 60% πανελλαδικής πληθυσμιακής κάλυψης, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις