Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Locatee πάροχος workplace analytics συγκεντρώνει 8,4 εκατ. δολάρια

Τα νέα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της πλατφόρμας της μέσω της οποίας παρέχει δεδομένα για τη χρήση του εργασιακού χώρου.

Η ελβετική Startup Locatee συγκέντρωσε 8,4 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης για την ανάπτυξη της. Η εταιρεία χρησιμοποιεί δεδομένα από την υποδομή πληροφορικής ενός κτιρίου και τα μετατρέπει σε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του χώρου. Μέχρι σήμερα, η Startup έχει συγκεντρώσει συνολικά περίπου 15,7 εκατ. δολάρια.

Στο γύρο χρηματοδότησης ανάπτυξης της Locatee, ηγήθηκε η SmartFin, ενώ συμμετείχαν και νέοι επενδυτές όπως η Zürcher Kantonalbank, η Swiss Immo Lab και η Verve Ventures, μαζί με τους υφιστάμενους επενδυτές FYRFLY Venture Partners και Tomahawk Ventures.

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για τη συνέχιση της ανάπτυξης της πλατφόρμας, καθώς και για την υποστήριξη των πελατών που επανασχεδιάζουν και διαχειρίζονται τους χώρους γραφείων τους με βάση τις αναλύσεις και τις διατάξεις δεδομένων της Locatee.

Αν και η έννοια του “έξυπνου γραφείου” δεν είναι κάτι καινούργιο, η Locatee κατάφερε να επωφεληθεί από την πανδημία, καθώς οι επιχειρήσεις και τα γραφεία εξετάζουν τον εργασιακό χώρο που χρειάζονται γενικά για να καλυφθούν οι νέες ανάγκες. Η εργασία από το σπίτι έχει θέσει άλλωστε σοβαρά σε σκέψεις τις εταιρείες που θέλουν να προσαρμόσουν το μοντέλο εργασίας τους.

Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι εταιρείες μπορούσαν να δικαιολογήσουν την ενοικίαση μη αξιοποιήσιμου χώρου με την επιφύλαξη ότι “μπορεί να τον χρειαστούμε μια μέρα”. Η εγκυρότητα μιας τέτοιας επανεκτίμησης μπορεί να βασιστεί μόνο σε δεδομένα, και σε αυτό ακριβώς το σημείο αναλαμβάνει δράση η Locatee. Αξιοποιώντας τις υπάρχουσες ροές δεδομένων, η Locatee είναι σε θέση να παρέχει αυτά τα στοιχεία σχετικά με το ποιος δουλεύει πού, και το πιο σημαντικό, ποιος δεν εργάζεται πού.

Μπορεί ο τελευταίος χρόνος να ήταν αρκετά δύσκολος για την Locatee, δεδομένου ότι η αγορά βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω της πανδημίας, η λύση που προτείνει όμως η εταιρεία είναι ιδιαίτερα πολύτιμη και έχει μεγάλη ζήτηση, σύμφωνα με τον συνιδρυτή και CEO, Thomas Kessler. Ακόμη και σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, τα έσοδά τους είδαν μια σημαντική αύξηση, καθώς η δράση της Locatee καλύπτει τα σημερινά ζητήματα και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Η Locatee έχει εδραιώσει μια ισχυρή ηγετική θέση σε μια νέα και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, εκμεταλλευόμενη την κατάλληλη αυτή στιγμή για να δημιουργήσει ένα νέο πρότυπο για τα δεδομένα στον χώρο εργασίας, καταλήγει ο Jürgen Ingels της SmartFin.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις