Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δωρεάν webinar με θέμα πνευματική ιδιοκτησία σε software Startups

Ένα διαδικτυακό σεμινάριο που απευθύνεται σε νεοσύστατες επιχειρήσεις σχετικά με το “πώς να διαχειριστείτε τα πνευματικά σας περιουσιακά στοιχεία και την τεχνογνωσία σας όταν συνάπτετε συνεργασίες“.  Το online σεμινάριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, 11-12:30 ώρα CEST.

Το εργαστήριο θα γίνει σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Αρωγής για την IP, ενώ ομιλητής στο webinar θα είναι ο Δρ. Eugene Sweeney, Διευθύνων Σύμβουλος της Iambic Innovation. Η εγγραφή είναι δωρεάν και το διαδικτυακό σεμινάριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

Το διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκδήλωσης B2B Chem-Match: Corporates meet Startups 2021 “Green & Digital” (7 και 8 Οκτωβρίου 2021), που διοργανώνεται από το EEN Hessen, αλλά η συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο είναι δυνατή ανεξάρτητα από το B2B.

Η σύναψη μιας συνεργασίας μπορεί να συνεπάγεται σύνθετα ζητήματα αναφορικά με το πως καθίστανται διαχειρίσιμες οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ εμπιστευτικότητας, χρήσης υφιστάμενης πνευματικής ιδιοκτησίας, δημοσίευσης πληροφοριών, εμπορικής αξιοποίησης και λήψης αποφάσεων γύρω από τα δικαιώματα IP.

Τα παραπάνω θέματα φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη να εξεταστεί η διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας από την αρχή, δεδομένου ότι οι συνεργασίες μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία νέας IP στη δημιουργία ή σε έγγραφα, προϊόντα, υπηρεσίες, διαδικασίες, λογισμικό και άλλο υλικό.

Η εξέταση, ο έλεγχος και η διαχείριση πιθανών ζητημάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη καθυστερήσεων και στην αποφυγή αντιπαράθεσης κατά την εξέλιξη του έργου. Το διαδικτυακό σεμινάριο θα καλύψει συνεπώς βασικά ζητήματα IP που πρέπει να αντιμετωπίζονται σε συνεργασίες, ιδίως τη διαχείριση, την προστασία και την αδειοδότηση της IP.

Η έμφαση θα δοθεί στις τεχνολογίες πληροφοριών, επικοινωνίας και λογισμικού, οι οποίες φέρουν τις δικές τους μοναδικές προκλήσεις και ευκαιρίες όσον αφορά στα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας, την αξιοποίηση τους σε επαγγελματικό επίπεδο και τα επιχειρηματικά μοντέλα που υιοθετούνται και εφαρμόζονται.

Μετά το διαδικτυακό σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να κατανοούν καλύτερα τον τρόπο προστασίας και εκμετάλλευσης των πνευματικών τους περιουσιακών στοιχείων και του τρόπου διαπραγμάτευσης και διαχείρισης αμοιβαία επωφελών συνεργασιών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις