Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η recommerce Vinterior αντλεί 8 εκατ. λίρες για vintage βιώσιμα έπιπλα

Το αντίστοιχο thrift στα ρούχα τώρα και στα έπιπλα για το σπίτι!

Η εταιρεία Vinterio, που εδρεύει στο Λονδίνο, συγκέντρωσε 8 εκατ. λίρες Αγγλίας σε έναν γύρο χρηματοδότησης. Στη σειρά χρηματοδότησης ηγήθηκε μάλιστα η Active Partners, μαζί με τον υφιστάμενο επενδυτή Venrex. Με τα νέα κεφάλαια, η Vinterio σχεδιάζει να προωθήσει περαιτέρω τόσο τη διεθνή όσο και την ομαδική της ανάπτυξη. 

Αποφεύγοντας την επιλογή της μαζικής αγοράς επίπλων, η Startup ασχολείται με την εξεύρεση και την πώληση μοναδικών αντικειμένων για το σπίτι. Η Vinterio ιδρύθηκε το 2016 από τις Sandrine Zhang Ferron και Leslie Fournier και γεννήθηκε από μια ιδέα αναζήτησης vintage επίπλων, με σκοπό τη βιωσιμότητα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία.  

Αρκετά γρήγορα, το δίδυμο ανακάλυψε ότι δεν ήταν οι μόνες που επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν την κουλτούρα των “fast-furniture ” για κάτι όχι μόνο μοναδικό, αλλά και οικολογικά φιλικό. Και δεν είναι μόνο οι καταναλωτές που είναι κερδισμένοι μέσω της Vinterio, καθώς οι επιχειρήσεις με αντίκες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν περαιτέρω για τις νέες μεθόδους πώλησης.  

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Startup έχει αναπτυχθεί αλματωδώς από μια χούφτα εμπόρων στο Λονδίνο, φιλοξενώντας σήμερα πάνω από 1.800 πωλητές από τουλάχιστον 30 χώρες παγκοσμίως. Η εταιρεία έχει σημειώσει 120% ετήσια αύξηση, έχει διακινήσει πάνω από 200 εκατ. δολάρια σε vintage είδη και αντίκες μέσα από τις “πόρτες” της και απασχολεί σήμερα 43 άτομα προσωπικό. 

Η Vinterior πρεσβεύει την πεποίθηση ότι το vintage προσφέρει έναν καλύτερο, πιο βιώσιμο τρόπο κατανάλωσης και έναν πραγματικά μοναδικό και ουσιαστικό τρόπο διακόσμησης του σπιτιού, φέρνοντας το παρελθόν στο παρόν και αναβιώνοντας το ύφος της κάθε εποχής. Η ενέργεια και τα υλικά που σπαταλούνται στην κατασκευή νέων επίπλων μπορεί έτσι να αποφευχθεί. 

Είτε πρόκειται για επίπλωση διαμερίσματος ή και εξοχικού, οι άνθρωποι που μένουν στο χώρο πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ζουν με στυλ και αειφορία, ανέφερε η CEO, Zhang Ferron.  Ο Tom Profumo της Active Partners χαρακτήρισε τη Vinterior “διαδικτυακό θησαυρό” χάρη στη συλλογή της από όμορφα, υψηλής ποιότητας έπιπλα και αξεσουάρ σπιτιού που προσφέρει για κάθε χώρο.  

Η νεοσύστατη επιχείρηση ανοίγει την πρόσβαση στην αγορά vintage σε καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Με την άνοδο του re-commerce και της κυκλικής οικονομίας, οι καταναλωτές δίνουν όλο και περισσότερο προτεραιότητα στη βιωσιμότητα σε συνδυασμό με την αισθητική, οδηγώντας στην αύξηση της ζήτησης για vintage είδη γενικότερα. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις