Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

efood: Συναντήσεις ενόψει σημαντικών ανακοινώσεων αλλά και 24ωρη απεργία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας θα πραγματοποιήσει σειρά συσκέψεων με συνδικαλιστικούς φορείς, διανομείς και την ηγεσία των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης.

Σε σημαντικές ανακοινώσεις προετοιμάζεται να προβεί μέσα στις επόμενες ημέρες η διοίκηση της efood, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την δημοσιοποίηση της αποστολής μηνύματος προς 115 διανομείς της εταιρείας delivery, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η λανθασμένη διατύπωση, που ερμηνεύθηκε ως «τελεσίγραφο» για την αποδοχή μετατροπής της σχέσης εργασίας (από μισθωτών υπαλλήλων σε «ελεύθερους επαγγελματίες») υπό τον όρο της διακοπής της συνεργασίας, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί κύμα αντιδράσεων και το θέμα να φθάσει στο κοινοβούλιο

Το πιθανότερο είναι να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση την Δευτέρα το πρωί για την δημοσιοποίηση της επίλυσης του θέματος και την κοινοποίηση σειράς αποφάσεων και μέτρων για το μέλλον της εταιρείας, που θα αλλάξουν τα (σημερινά) δεδομένα.

Γι’ αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε σειρά συναντήσεων πρώτα με συνδικαλιστικούς φορείς και εκπροσώπους των διανομέων και στην συνέχεια με την ηγεσία των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης. Βασικός στόχος των συναντήσεων είναι να γίνει διάλογος με όλες τις πλευρές, να εισακουσθούν οι θέσεις της εταιρείας και κυρίως να αποκατασταθούν οι καλές σχέσεις με τους διανομείς οι οποίοι αποτελούν ζωτικό μέρος της μεγάλης ανάπτυξης και της επιτυχίας των τελευταίων ετών στην ελληνική αγορά.

Άλλωστε, όπως ανέφερε και η ανακοίνωση-απάντηση της efood, η διοίκηση αποδοκίμασε την λανθασμένη διατύπωση (και ήδη αναζητούνται οι ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση) καθώς δεν ανταποκρίνεται ούτε στην φιλοσοφία της εταιρείας, ούτε στην σχέση συνεργασίας που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με τους 3.700 υπαλλήλους της. Στην ίδια ανακοίνωση εξέφρασε την στήριξή της διοίκησης στους διανομείς, που αποτελούν σήμερα και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού (περίπου 3.000 άτομα) της εταιρείας.

Μάλιστα, αυτή την στήριξη θα προσπαθήσει να δείξει και έμπρακτα μέσα στις επόμενες ημέρες, έχοντας επιπλέον πληροφορίες και δεδομένα από τις επαφές, τις συζητήσεις και τις συναντήσεις με τους διανομείς, τους συνδικαλιστικούς φορείς και τα στελέχη των αρμοδίων υπουργείων. Ήδη έχουν προηγηθεί συζητήσεις με τους εργαζόμενους σε άλλες θέσεις εντός της εταιρείας για θέμα εργασιακών σχέσεων και εταιρικής πολιτικής.

Ειδικά όσον αφορά στους 115 διανομείς που δέχτηκαν το αρχικό μήνυμα, φαίνεται πως το θέμα έχει διευθετηθεί καθώς στελέχη της efood τους ενημέρωσαν ήδη ότι μπορούν να ανανεώσουν τις συμβάσεις με τους ίδιους όρους.

Σε όλους έχει αποσταλεί σχετικό μήνυμα ενώ υπήρξε από το τμήμα προσωπικού και απευθείας επικοινωνία, προκειμένου να διευκρινιστούν οι όροι συνεργασίας και τα δικαιώματα των διανομέων.

Βέβαια, τα σωματεία των εργαζομένων στον επισιτισμό και οι διανομείς, μετά τη χθεσινή προειδοποιητική στάση εργασίας και πορεία με μοτοσικλέτες των διανομέων της efood στο κέντρο της Αθήνας, προκήρυξαν 24ωρη απεργία για αύριο Παρασκευή 24/9.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις