Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Cover Genius αντλεί 100 εκατ. δολάρια για την επέκταση της insurtech πλατφόρμας της

Η εταιρεία προσφέρει τις υπηρεσίες της σε κορυφαίους οργανισμούς, προσθέτοντας συνεχώς νέους στο πελατολόγιο της.

Η Cover Genius, η κορυφαία insurtech για ενσωματωμένη ασφάλιση, ανακοίνωσε σήμερα ότι εξασφάλισε 100 εκατ. δολάρια Αυστραλίας σε γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλή την Sompo Holdings. Ο όμιλος επένδυσε 68 εκατ. δολάρια Αυστραλίας, με τη συμμετοχή της G Squared και άλλων υφιστάμενων επενδυτών.  

Η τελευταία αυτή χρηματοδότηση έρχεται 6 μήνες αφότου η Cover Genius τριπλασίασε τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (GWP) της, έχοντας εκχωρήσει πάνω από 20 νέους συνεργάτες σε διάφορους κλάδους.  

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση της παγκόσμιας πλατφόρμας διανομής ασφαλίσεων και την υποστήριξη νέων συνεργατών για το ηλεκτρονικό εμπόριο, την ιδιοκτησία, τα ταξίδια, την κινητικότητα, τα αυτοκίνητα, το B2B και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. 

Η Cover Genius ιδρύθηκε το 2014 και ως παγκόσμια insurtech ειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένης ενσωματωμένης ασφάλισης στους πελάτες των μεγαλύτερων ψηφιακών εταιρειών του κόσμου, όπως η Booking Holdings, η eBay, η Wayfair, η Intuit και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες, όπως η μεγαλύτερη εταιρεία της ΝΑ Ασίας, η Shopee. 

Με το 70% των πελατών να επιθυμούν ασφάλιση ενσωματωμένη διαδικτυακά, η πλατφόρμα διανομής XCover εξυπηρετεί μερικές από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εταιρείες για να ξεπεράσουν τις προσδοκίες των πελατών τους στο χώρο της ασφάλισης με μια μόνο API, όπως ανέφερε ο Angus McDonald, CEO και συνιδρυτής της Cover Genius 

Η τεχνολογία της εταιρείας, η οποία έχει λάβει άδεια χρήσης σε πάνω από 60 χώρες και σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ, δίνει στους συνεργάτες της τη δυνατότητα να προστατεύουν τους πελάτες τους, ανεξάρτητα από την τοποθεσία, το νόμισμα ή τη γλώσσα. Αυτή η στρατηγική επένδυση θα τη βοηθήσει να επεκτείνει τις δυνατότητές της σε αγορές εξοπλισμένες για νέες γραμμές διανομής. 

Με την end-to-end τεχνολογία της, η Cover Genius είναι σε θέση να προσφέρει παγκόσμιες δυνατότητες σε πολλαπλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης ακινήτων για ενοικιαστές, ιδιοκτήτες ακινήτων, κατοικιών και επιχειρήσεις, προγράμματα ασφάλισης fintech και τραπεζών, λύσεις για λιανοπωλητές, εργολάβους συναυλιών, πλατφόρμες logistics, εταιρείες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και online ταξιδιωτικά γραφεία, συσσωρευτές ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και αεροπορικές εταιρείες. 

Η Cover Genius έχει βραβευτεί ως η νούμερο ένα ταχύτερα αναπτυσσόμενη παγκόσμια insurtech, σύμφωνα με τους Financial Times, χάρη στην τεχνολογία που τοποθετείται σε μια παγκόσμια οικονομία, η οποία εν γένει βασίζεται σε πλατφόρμες, όπως επιβεβαίωσε και ο Daniel Neo, CEO της Sompo Asia.  

Η ανατρεπτική προσέγγιση της εταιρείας στην ασφάλιση ωφελεί τόσο τους πελάτες, οι οποίοι λαμβάνουν μια απρόσκοπτη ψηφιακή εμπειρία, όσο και τους συνεργάτες που μπορούν να παρέχουν στους πελάτες παγκόσμιες, επεκτάσιμες ασφαλιστικές προσφορές με δυναμική τιμολόγηση και συστάσεις προϊόντων. Συγκεκριμένα, η διοικητική ομάδα της Cover Genius έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια, πολυκλαδική ασφαλιστική προσφορά σε ένα πολύ διευρυμένο πλαίσιο, σχολίασε ο Larry Aschebrook, ιδρυτής και διευθύνων εταίρος της G Squared.  

Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με μια σειρά από κορυφαίες επιχειρήσεις για τη χρήση της πλατφόρμας διανομής ασφαλίσεων και έχει καταγράψει αύξηση των επαναλαμβανόμενων εσόδων με όσους συνεργάζεται. Η μοναδική προσαρμογή της ανάληψης κινδύνων που προσφέρει συνιστά άλλωστε βασικό στοιχείο διαφοροποίησης της δουλειάς της σε αυτό το νέο κομμάτι.  

Πιο αναλυτικά, οι βραβευμένες τεχνολογίες της Cover Genius περιλαμβάνουν το XCover, την παγκόσμια πλατφόρμα διανομής που παρέχει εξατομικευμένα προϊόντα ασφάλισης και εγγύησης σε οποιαδήποτε χώρα, γλώσσα και νόμισμα, και το XClaim, ένα API για την πληρωμή εγκεκριμένων απαιτήσεων σε πραγματικό χρόνο.  

Ειδικότερα με το XClaim, οι άμεσες πληρωμές μπορούν να διεκπεραιωθούν σε περισσότερα από 90 νομίσματα και μέσω μιας σειράς μεθόδων πληρωμής, όπως τραπεζικό έμβασμα, πίστωση καταστήματος, ανανέωση κάρτας και ψηφιακά πορτοφόλια. Η ευχρηστία και η αποτελεσματικότητα της πλατφόρμας έχει ως αποτέλεσμα την κορυφαία βαθμολογία NPS παγκοσμίως +65. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις