Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η femtech εφαρμογή Jennis συγκέντρωσε 1,17 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της ορμονικής υγείας

Η εφαρμογή femtech, Jennis, που ιδρύθηκε από την Ολυμπιονίκη και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του επτάθλου Dame Jessica Ennis-Hill, συγκέντρωσε 1,17 εκατ. ευρώ σε προ-χρηματοδότηση για τη βελτίωση της ορμονικής υγείας. Το εγχείρημα αφορά όλες τις γυναίκες και την αντιμετώπιση του χάσματος δεδομένων φύλου στην υγεία των γυναικών.

Διότι μόνο το 6% των μελετών αθλητισμού και άσκησης γίνονται με αποκλειστικά γυναίκες συμμετέχουσες. Στο γύρο χρηματοδότησης επικεφαλής ήταν η Maki VC, μαζί με τους επενδυτές Venrex και πολλούς επενδυτές αγγέλους. 

Η Jennis, που ιδρύθηκε το 2020, στοχεύει να γίνει η go-to-app για CycleMapping για όλες τις γυναίκες παγκοσμίως. Η Jennis είναι μια εφαρμογή femtech που αλλάζει τα δεδομένα και χρησιμοποιεί επιστημονικά τεκμηριωμένη τεχνογνωσία για να βοηθήσει τις γυναίκες καθημερινά να χαρτογραφήσουν τους ορμονικούς κύκλους του οργανισμού τους σε διαφορετικά στυλ γυμναστικής, βοηθώντας τις να επιτύχουν τα μέγιστα σωματικά και ψυχολογικά οφέλη.  

Οι συστάσεις γυμναστικής ποικίλλουν σε όλες τις τέσσερις φάσεις του εμμηνορροϊκού κύκλου μιας γυναίκας, με αποτελέσματα που περιλαμβάνουν αποτελεσματικότερη προπόνηση και αύξηση της μυϊκής μάζας, μειωμένο PMS, περισσότερη ενέργεια και αυξημένη σωματική παιδεία. Αυτή η τελευταία επένδυση θα βοηθήσει την Jennis να εργαστεί προς την κατεύθυνση της κάλυψης του χάσματος των δεδομένων φύλου στην υγεία των γυναικών μέσω της επιστημονικής έρευνας. 

Σε συνεργασία με τη φυσιολόγο Δρ. Emma Ross, η Jennis διεξάγει μια μελέτη διάρκειας 5 μηνών σε μια ομάδα γυναικών που δε συνιστά την ελίτ, αλλά καθημερινές αθλήτριες, για να ερευνήσει το αντίκτυπο του CycleMapping και της ορμονικής ισορροπίας. Στο πλαίσιο της έρευνας, η ομάδα θα χρησιμοποιήσει πρωτοποριακές εξετάσεις σάλιου για να κατανοήσει τη μοναδικότητα του εμμηνορροϊκού κύκλου και το ορμονικό προφίλ κάθε γυναίκας. 

Η ίδια δήλωσε ότι μόνο το 6% των ερευνών στην επιστήμη του αθλητισμού και της άσκησης γίνεται αποκλειστικά σε γυναίκες, οπότε υπάρχει ένα τεράστιο κενό δεδομένων για τα δύο φύλα όταν πρόκειται να μάθουμε για το σώμα των γυναικών και πώς να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Αυτή η μελέτη κλείνει άμεσα αυτό το κενό και παρέχει στοιχεία που αλλάζουν τα δεδομένα για τις ορμόνες των γυναικών σε πραγματικό χρόνο, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα από τις γυναίκες που επιδιώκουν στόχους ευεξίας ή γυμναστικής. 

Επισημαίνεται ότι σημαντικό μέρος των νέων κεφαλαίων θα διατεθεί για την περαιτέρω ενίσχυση της τεχνολογικής ομάδας της Jennis. Θα προσληφθούν νέοι ανώτεροι υπάλληλοι για την ανάπτυξη του προγράμματος Jennis CycleMapping, την ενσωμάτωση με σχετικές εφαρμογές και wearables και την ενίσχυση των χαρακτηριστικών εξατομίκευσης και παρακολούθησης. Θα δημιουργηθούν τέλος νέα στοιχεία που επεκτείνονται πέρα από την προπόνηση, όπως ο ύπνος, η διατροφή και η μείωση του στρες – βασικοί παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ορμονική υγεία και τη συνολική ευεξία του σώματος. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις