Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Υπερταμείο στο OnePlanet SWF με κορυφαία επενδυτικά funds για την κλιματική αλλαγή

Το Υπερταμείο συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια αναστροφής της κλιματικής αλλαγής. Η Ελλάδα έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο 4o ετήσιο Συνέδριο του Παγκόσμιου Δικτύου One Planet Sovereign Wealth Funds (OPSWF), σε μια προσπάθεια να αναστρέψουν την κατάσταση που επιφέρει η περιβαλλοντική κρίση.  

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Emmanuel Macron συναντήθηκε με 43 CEOsαπό τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές μέλη του Δικτύου, όπως Δημόσια Επενδυτικά Ταμεία, Private Equity Funds και Asset Managers που στρατεύονται υπέρ της επιτάχυνσης της μετάβασης σε μια βιώσιμη οικονομία, χαμηλών εκπομπών άνθρακα.  

Η πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου βασίζεται στην πεποίθηση ότι αν οι επενδύσεις θέσουν σε προτεραιότητα το περιβάλλον, αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην οικονομία εν γένει. Σταδιακά, άλλωστε, παρατηρείται ότι ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των επενδυτών και των εταιρειών υιοθετεί μια βιώσιμη αντίληψη και πρακτική, στοχεύοντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος 

Τη χώρα εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος επεσήμανε ότι μόνο με διεθνείς συνεργασίες μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη σήμερα. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις