Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Αθήνα αποκτά ηλιακό σταθμό φόρτισης και smart στάσεις λεωφορείων

Ένας ηλιακός σταθμός ελληνικής κατασκευής, στον οποίο φορτίζονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το ξενοδοχείο Divani Caravel και μια έξυπνη – ψηφιακή στάση λεωφορείων, εντυπωσίασαν τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος άνοιξε τις εργασίες του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Εύκαμπτα, Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά.

Ο Υπουργός ξεναγήθηκε στην Έκθεση Καινοτόμων Προϊόντων, όπου η ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies παρουσίασε τις εφαρμογές της στον τομέα της ενέργειας, του φωτισμού και των «έξυπνων κτιρίων».

Η επικεφαλής της εταιρείας BLNanobiomed Δρ. Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, η πρώτη στην Ελλάδα γιατρός που ασχολήθηκε με τη Νανοϊατρική παρουσίασε στον Υπουργό το νέο rapid test της εταιρείας που μπορεί με μια σταγόνα αίματος να προβλέψει την πιθανότητα εμφράγματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ήταν από τις πρώτες στον κόσμο που δημιούργησε μάσκα υψηλής προστασίας από τον κορωνοϊό με ενσωματωμένο νανοφίλτρο που εγκλωβίζει τον κορωνοϊό, ενώ συνεργάστηκε για τη δημιουργία ενός rapid test υψηλής ευαισθησίας, το οποίο καταγράφει και την ποσότητα του ιικού φορτίου του οργανισμού.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε μιλώντας στην έναρξη του Συνεδρίου ο Πρόεδρος του HOPE-A καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου είναι αφιερωμένη στη βιομηχανία των ηλεκτρονικών συσκευών και στις εφαρμογές της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης βρίσκονται οι εγκαταστάσεις Κέντρου Νανοτεχνολογίας COPE (Centre of Organic and Printed Electronics), στο οποίο γίνεται η παραγωγή των ηλεκτρονικών τα οποία μεταξύ άλλων χρησιμοποιούνται στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε τις εργασίες του Συνεδρίου ο επικεφαλής του Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Δήμα, Μιχάλης Δρίτσας, ενώ στην έκθεση ξεναγήθηκε μεταξύ άλλων και ο αξιωματούχος της Πρεσβείας της Ινδίας Smykannu Rajendran.  

Στόχος του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου & Έκθεσης, (11 και 12 Οκτωβρίου Αθήνα), είναι να φέρει σε επαφή βασικούς βιομηχανικούς παίκτες σε διεθνές επίπεδο, τελικούς χρήστες, επιχειρηματίες, επενδυτές, κορυφαίους επιστήμονες, μηχανικούς, διαμορφωτές πολιτικών, πολιτικούς και εκπροσώπους από τις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς αρχές για να συζητήσουν, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις και να διαμορφώσουν τη στρατηγική και πολιτική στον πολλά υποσχόμενο και ραγδαία εξελισσόμενο τομέα των Πράσινων, Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, με τζίρο εκατοντάδων δισ. ευρώ.

Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Βραβεύσεις

Με σκοπό την ενίσχυση της καινοτομίας στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου, βραβεύονται νεοσύστατες επιχειρήσεις και οι μικρομεσαίες εταιρείες που αναπτύσσουν πετυχημένα νέα προϊόντα και λύσεις στον τομέα των Εύκαμπτων Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών.

Παράλληλα, εκτίθενται καινοτόμες δράσεις στον τομέα της έρευνας και θα παρουσιάζονται χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα οργανισμών, ερευνητικών ινστιτούτων και ακαδημαϊκών εργαστηρίων στον τομέα των FPE.

Το  11ο Διεθνές Συνέδριο για τη βιομηχανία των εκτυπωμένων πράσινων ηλεκτρονικών, που ολοκληρώνει τις εργασίες του στις 12 Οκτωβρίου το απόγευμα,  τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υποδομών και Μεταφορών, του Δήμου της Αθήνας και του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις