Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πιθανή εξαγορά της Arm από Nvidia

Η Nvidia αναμένεται να αντιμετωπίσει εμπόδια στην προτεινόμενη εξαγορά της βρετανικής Arm. Αυτό ενδεχομένως πυροδότησε περαιτέρω τις αντιδράσεις που εξέφρασαν οι ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού και τις αντίπαλες τεχνολογικές εταιρείες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει τεθεί μια προθεσμία μέχρι τις 27 Οκτωβρίου για να απαντήσει επίσημα στην αίτηση που υπέβαλε η Nvidia στις αρχές του περασμένου μήνα.  

Η εταιρεία τσιπ είχε θέσει διάφορες δεσμεύσεις γύρω από τη διατήρηση του ανταγωνισμού την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, το Reuters ανέφερε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πείστηκε από τις ρυθμίσεις της Nvidia και είναι πιθανό να προχωρήσει σε πλήρη έρευνα της συμφωνίας. 

Πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου εξήγησαν ότι η ΕΕ δεν προέτρεψε τις αντίπαλες εταιρείες τσιπ ή τους πελάτες να συμφωνήσουν με τις δεσμεύσεις της Nvidia, γεγονός που σύμφωνα με το Reuters υποδηλώνει ότι η ρυθμιστική αρχή δεν είναι ικανοποιημένη με αυτές. 

Εάν η έκθεση αποδειχθεί ακριβής, θα αποτελέσει άλλο ένα εμπόδιο στην όλο και πιο αμφιλεγόμενη κίνηση της Nvidia για την Arm. Προς το παρόν, οι μεγαλύτερες αντιδράσεις προέρχονται από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου, αν και η προτεινόμενη εξαγορά αντιμετωπίζει επίσης ρυθμιστικό έλεγχο στις ΗΠΑ και την Κίνα. 

Οι αμερικανικές αρχές φέρονται να έχουν δεχτεί πιέσεις για να εμποδίσουν τη συμφωνία από μεγάλα ονόματα όπως η Google και η Microsoft, ενώ οι αντίπαλες εταιρείες τσιπ Intel και Qualcomm εξέφρασαν ενδιαφέρον για την Arm, σε περίπτωση που η κίνηση της Nvidia αποτύχει. 

Παρόλα αυτά, η οικονομική διευθύντρια της Nvidia, Colette Kress, παραδέχθηκε ότι η ρυθμιστική διαδικασία διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο, αλλά παρέμεινε αισιόδοξη ότι τα “οφέλη της εξαγοράς” θα φανούν τελικά. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις