Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο CEO της Elpedison προτάσσει επενδύσεις σε φυσικό αέριο απέναντι στην ενεργειακή φτώχεια

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ELPEDISON και Πρόεδρος του ΕΣΑΗ, Ν. Ζαχαριάδης, συμμετείχε στο «Renewable & Storage Forum» και συγκεκριμένα στο πάνελ «Δομική ή συγκυριακή η αύξηση του ενεργειακού κόστους; – Ποιες είναι οι λύσεις; – Ποιος θα επωμιστεί το βάρος της ενεργειακής μετάβασης;». 

Στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στο ζήτημα του κόστους της ενεργειακής μετάβασης, τους λόγους της αύξησης του ενεργειακού κόστους, ενώ τοποθετήθηκε αναφορικά με τις πιθανές λύσεις, ώστε να μην επεκταθεί το ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας και να μην ανασταλεί ο ενεργειακός μετασχηματισμός. 

Το κόστος της ενεργειακής μετάβασης εξαρτάται από την Marginal Clearing Price, που εξαρτάται από την τιμή του φυσικού αερίου. Κατ’ επέκταση, όσο χαμηλότερη είναι η τιμή του φυσικού αερίου, τόσο χαμηλότερο είναι και το κόστος της ενεργειακής μετάβασης. 

Η επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης οδήγησε την παγκόσμια ζήτηση LNG σε επίπεδο που υπερβαίνει τη διαθέσιμη ικανότητα εφοδιασμού, με συνέπεια οι τιμές φυσικού αερίου να αυξηθούν σημαντικά, με πιθανή συνέπεια προβλήματα στον εφοδιασμό και ενεργειακή φτώχεια. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ELPEDISON, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα που θα υποστηρίζουν τις επενδύσεις Φυσικού Αερίου (Παραγωγή, Μεταφορά και CCGTs) και θα εξορθολογήσουν το  χρονοδιάγραμμα ενεργειακής μετάβασης, έτσι ώστε να αποφευχθεί η διεύρυνση της ενεργειακής φτώχειας, καθώς και μια σημαντική καθυστέρηση στην ενεργειακή μετάβαση. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις