Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ιnnovation Summit World Tour: “Ψηφιακές” μηδενικές εκπομπές άνθρακα

Τα ψηφιακά συστήματα μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και την παρακολούθηση τους.

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού και ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο, αναγνωρισμένη από την Corporate Knights το 2021, υποστηρίζει πως ο κόσμος μπορεί να επιταχύνει την επείγουσα δράση για το κλίμα και να μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) έως το 2030.  

Ξεκινώντας το Innovation Summit World Tour 2021, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Schneider Electric, Jean-Pascal Tricoire, μίλησε για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να επιτύχουμε μηδενική καθαρή τιμή εκπομπών αερίου, όπως ακριβώς ορίζεται και από την έκθεση “Η επιτακτική ανάγκη του 2030: Ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο”, που διεξάγεται από το Ινστιτούτο Έρευνας Βιωσιμότητας της Schneider Εlectric.  

Το Innovation Summit World Tour (12 Οκτωβρίου-12 Νοεμβρίου) θα πραγματευτεί τις παγκόσμιες κλιματικές προκλήσεις και θα καθοδηγήσει τους πελάτες, τους εταίρους, τις ρυθμιστικές αρχές και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής με σκοπό την ταχεία μείωση των εκπομπών αερίου και την απαλλαγή της παγκόσμιας οικονομίας από τις εκπομπές άνθρακα σε αυτή την κρίσιμη δεκαετία.  

Οι συμμετέχοντες θα ζήσουν την εμπειρία της  ψηφιακής και βιώσιμης καινοτομίας της Schneider Electric και θα μάθουν περισσότερα για το Electricity 4.0 και τον αυτοματισμό της επόμενης γενιάς.  

Επείγουσα ανάγκη για ταχεία δράση για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα 

Η κεντρική ομιλία του κ. Tricoire στο Innovation Summit World Tour προτρέπει τους συμμετέχοντες να υιοθετήσουν καίρια μέτρα απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα και παραθέτει την έρευνα της Schneider Electric ως σχέδιο για να παραμείνουν εντός μιας τροχιάς υπερθέρμανσης του πλανήτη έως 1,5°C.  

Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς την ανάγκη μείωσης των εκπομπών κατά 30-50% αυτή τη δεκαετία, καθώς χωρίς αυτή είναι πρακτικά αδύνατο να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας κατά  1,5°C, όπως περιγράφεται από τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC). 

Το μοντέλο του Ινστιτούτου Έρευνας Βιωσιμότητας της Schneider Electric δείχνει πώς το 10GtCO2/y μπορεί να μειωθεί ρεαλιστικά και οικονομικά μέχρι το 2030.  

Η έκθεση επικεντρώνεται σε ένα υποσύνολο των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου δείχνοντας ότι από τα 50GtCO2e/y, το σενάριο “επιτακτικής ανάγκης του 2030” εντοπίζει την ευκαιρία μείωσης κατά 30% (10GtCO2e/y) από  τη βάση 30GtCO2/y όλων των ενεργειακών εκπομπών, που είναι μια σημαντική επιτάχυνση από τις τρέχουσες δεσμεύσεις (που κυμαίνονται γύρω από το 3GtCO2e/y, το οποίο αποτελεί  το 10% του στόχου της μείωσης των εκπομπών αερίου).  

Ωστόσο, παραμένει περίπου το 20GtCO2e/y των εκπομπών που δεν σχετίζονται με την ενέργεια, οι οποίες δεν καλύπτονται από το μοντέλο της παρούσας έκθεσης. 

Η εταιρεία ζητά μεγαλύτερη προσπάθεια από κυβερνήσεις και επιχειρήσεις, ενώ το Ινστιτούτο πιστεύει ότι ο μόνος δρόμος για την επιτυχία είναι η ανάπτυξη ψηφιακών τεχνολογιών αλλά και ο εξηλεκτρισμός  ως ο ταχύτερος τρόπος για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα των κτιρίων, των μεταφορών και της βιομηχανίας.  

Αυτή η προσέγγιση  εξοικονομεί χρόνο για την αντιμετώπιση δύσκολων τομέων και το μοντέλο αυτό δείχνει σαφώς ότι οι εναλλακτικές διαδρομές θα επιβαρύνουν υπερβολικά τους καταναλωτές. 

Μέρος της λύσης μέσω της ψηφιακής καινοτομίας 

Στο πλαίσιο της φιλοδοξίας της να ηγηθεί της βιώσιμης καινοτομίας και ώσπου η καθαρή τιμή των εκπομπών αερίου να γίνει μηδενική, η Schneider Electric βοηθά τους πελάτες σε πολλούς τομείς να καινοτομήσουν και να προχωρήσουν σε ανοιχτά, δια-λειτουργικά, ψηφιακά και απλοποιημένα συστήματα και εξυπνότερους τρόπους επιχειρηματικής δραστηριότητας.  

Στο Innovation Summit World Tour, η Schneider Electric αποκαλύπτει την ψηφιακή καινοτομία για την εξάλειψη του άνθρακα σε κατοικίες, κτίρια, data centers, δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και βιομηχανίες με λύσεις που περιλαμβάνουν τα έξυπνα σπίτια, τα ανθεκτικά ψηφιακά δίκτυα και την επίσης smart ηλεκτρική διανομή. 

Εlectricity 4.0: Τροφοδοτώντας τον νέο ηλεκτρικό κόσμο με έξυπνη πράσινη ενέργεια 

O ηλεκτρισμός κάνει την ενέργεια πράσινη και αποτελεί τον καλύτερο φορέα για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα. Όσον αφορά τώρα την ψηφιοποίηση, κάνει την ενέργεια «έξυπνη», επιτρέποντας την αύξηση της αποδοτικότητας και την εξάλειψη των αποβλήτων. Αυτή τη σύγκλιση παρέχει το «Electricity 4.0», το ‘καύσιμο’ για έναν νέο ηλεκτρικό κόσμο. 

Data Centers  

Αυτά συμβάλλουν σε μια έξυπνη παρακολούθηση με στόχο το μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα, απελευθερώνοντας πολύτιμο χώρο για ΙΤ edge εφαρμογές. Οι πελάτες των data centers της εταιρείας έχουν μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά 37%.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις