Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η τεχνητή νοημοσύνη, το blockchain και το IoT θα αλλάξουν τον τραπεζικό τομέα

Στην ψηφιακή μετάβαση της τραπεζικής και τους κινδύνους που αυτή θα επιφέρει, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Bank του Καναδά, Dave McKay.

Ο CEO της Royal Bank of Canada, Dave McKay, δήλωσε ότι βλέπει την ωρίμανση του blockchain, την εξάπλωση της Al και το λεγόμενο διαδίκτυο των πραγμάτων ως τις τρεις μεγάλες τεχνολογικές εξελίξεις που θα αλλάξουν ριζικά τον τραπεζικό τομέα τα επόμενα χρόνια.

Τόσο η τεχνολογία blockchain όσο και τα ψηφιακά νομίσματα μπορεί να μην βρίσκονται σε πλήρες στάδιο εφαρμογής, το σίγουρο είναι όμως ότι θα συνεχίσουν να εξελίσσονται, σύμφωνα με τον McKay, ο οποίος μίλησε για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια μιας virtual συζήτησης στο πλαίσιο του συνεδρίου Sibos.

Η τεχνητή νοημοσύνη, την οποία η Royal Bank έχει ήδη ενσωματώσει σε μια πλατφόρμα συναλλαγών, αναμένεται να επεκταθεί σε όλο και περισσότερες αποφάσεις και δεδομένα που θα επηρεάζονται από τη μηχανική μάθηση.

Η έλευση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων πέμπτης γενιάς και το IoT με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των συνδεδεμένων στο ίντερνετ συσκευών αντιπροσωπεύουν μια τεχνολογία που θα μετασχηματίσει το πεδίο της χρηματοπιστωτικής και όχι μόνο αγοράς.

Η μεταβολή που συντελείται με τα εξελιγμένα αυτά εργαλεία προβλέπεται να εκτοξεύσει τον αριθμό των συναλλαγών, αλλά και την πολυπλοκότητα της διαδικασίας που χρειάζεται για να ολοκληρωθούν, φέρνοντας την ανάγκη εξέλιξης περαιτέρω δυνατοτήτων στην παρουσία και κάλυψη όλων των σημείων.

O McKay, απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση του Neil McLaughlin, επικεφαλής προσωπικής και εμπορικής τραπεζικής της Royal Bank, σχολίασε ότι πρόκειται για μια ευκαιρία οικοδόμησης ενός νέου αλλά πολύ πιο σύνθετου μέλλοντος.

Συγκεκριμένα, αυτός ο μετασχηματισμός θα προκαλέσει περισσότερους κινδύνους στην κυβερνοασφάλεια, καθώς θα καταστήσει πιο πολλά σημεία ευάλωτα με τους τραπεζικούς να πρέπει να προασπίσουν το διάνοιγμα των εργασιών που διενεργούνται στη νέα φάση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις