Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft ξεκινά εκστρατεία για την κάλυψη 250.000 θέσεων εργασίας στον κυβερνοχώρο

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να επενδύσει 20 δισ. δολάρια στην κυβερνοασφάλεια.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια εθνική εκστρατεία για να βοηθήσει στην κάλυψη 250.000 θέσεων εργασίας στον κυβερνοχώρο στις ΗΠΑ έως το 2025, μεταξύ άλλων με την παροχή δωρεάν προγράμματος σπουδών σε κάθε δημόσιο κοινοτικό κολέγιο.  

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Μπραντ Σμιθ προειδοποίησε ότι η σημερινή έλλειψη εργατικού δυναμικού βρίσκεται σε επίπεδα κρίσης και απειλεί να υπονομεύσει την ικανότητα της χώρας για προστασία από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και επιθέσεις ransomware. 

Οι κυβερνοεπιθέσεις από ξένους κυβερνητικούς και μη κρατικούς φορείς έχουν διαταράξει ομοσπονδιακές υπηρεσίες, αλυσίδες εφοδιασμού και μεμονωμένες επιχειρήσεις το 2021.  

Περίπου 263.000 άτομα έχουν ενταχθεί στο εργατικό δυναμικό κυβερνοασφάλειας στις ΗΠΑ το 2020 και το 2021 ενώ ο αριθμός των ανοιχτών θέσεων εργασίας στον κυβερνοχώρο εξακολουθεί να έχει αυξηθεί κατά 17.000, σύμφωνα με έκθεση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού στον κυβερνοχώρο (ISC)2. 

Παρόλα αυτά, το 1/3 του συνόλου των θέσεων εργασίας στον κυβερνοχώρο στις ΗΠΑ δεν έχει καλυφθεί λόγω της έλλειψης εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με τη Microsoft. Το κενό εκτιμάται σήμερα σε σχεδόν 500.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας, τις οποίες η Microsoft πιστεύει ότι μπορεί να μειώσει στο μισό μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.  

Εκτός από την παροχή δωρεάν προγράμματος σπουδών, με διάθεση πιστοποιητικών, σε περισσότερα από 1.000 κοινοτικά κολέγια, η Microsoft θα εκπαιδεύσει το διδακτικό προσωπικό σε 150 σχολεία και θα παράσχει υποτροφίες σε 25.000 φοιτητές. 

Η εταιρεία εκτιμά ότι τα 11,8 εκατ. Αμερικανοί που φοιτούν σήμερα σε κοινοτικά κολέγια είναι το “μεγαλύτερο δυνητικό πλεονέκτημα” που μπορούν να αξιοποιήσουν οι ΗΠΑ για να επιλύσουν την έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, συμβάλλοντας παράλληλα στη διαφοροποίηση και συμπερίληψη ενός τεχνικού δυναμικού, στο οποίο κυριαρχούν κατεξοχήν οι λευκοί άνδρες. 

Η νέα πρωτοβουλία θα βασιστεί στη φετινή δέσμευση της Microsoft να επενδύσει 20 δισ. δολάρια σε βάθος ετών στην κυβερνοασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων 150 εκατ. δολαρίων για να συμβάλει στην ενίσχυση της προστασίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις