Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Huawei πρώτη στην παγκόσμια αγορά των Modular Data Center

Οι λύσεις δεδομένων της τεχνολογικής εταιρείας μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας ενός data center κατά 25%.

Η εταιρεία έρευνας και ανάλυσης αγοράς Frost & Sullivan δημοσίευσε την ετήσια παγκόσμια έκθεση αγοράς «Global Modular Data Center Market Report». Σύμφωνα με την έκθεση, το μερίδιο αγοράς της Huawei σε έξυπνα Modular Data Center έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 8 μονάδες από 12,7% το 2017 σε 20,5% το 2020, καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την ηγετική θέση που κατέχει η λύση της παγκοσμίως. 

Με βάση την έκθεση, η παγκόσμια αγορά των modular data center αναμένεται να διατηρήσει την ταχεία της ανάπτυξη, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 20,9% για τη χρονική περίοδο 2020–2026 

Παρόλο που η ανάπτυξη θα επιβάλει υψηλότερες απαιτήσεις σε ισχύς και αντοχές των προϊόντων και στην απόκριση υπηρεσιών από τους προμηθευτές των modular data centers, η Huawei αυξάνει συνεχώς την επένδυση σε καινοτόμες τεχνολογίες καθώς και στην ενσωμάτωση νέων προϊόντων.  

Τα έξυπνα modular data centers της Huawei ενσωματώνουν τροφοδοσία και διανομή ρεύματος, έλεγχο θερμοκρασίας, θερμούς ή ψυχρούς διάδρομους ερμαρίων, καλωδίωση και παρακολούθηση σε μια ενιαία μονάδα, διασφαλίζοντας έτσι ταχεία παράδοση και ανάπτυξη κατ’ απαίτηση. Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Huawei παρουσίασε  μάλιστα το εξελιγμένο και νέας γενιάς FusionModule 5.0 Smart.  

Το Modular Data Center της Huawei, βασίζεται στις αρχές του αρθρωτού σχεδιασμού (modularization), της τεχνητής νοημοσύνης— συμπεριλαμβανομένου ενός αυτοματοποιημένου ρομπότ (AI) επιθεώρησης για data centers— καθώς και του ολοκληρωμένου συστήματος μπαταριών ιόντων λιθίου, το SmartLi.  

Συγκεκριμένα, το FusionModule 5.0 περιλαμβάνει έξυπνη τεχνολογία τροφοδοσίας και διανομής ισχύος, το iPower, την έξυπνη λύση θερμικής διαχείρισης iCooling που βελτιώνει τον δείκτη αποτελεσματικότητας χρήσης ισχύος (PUE) και το iManager, μία κεντρική λύση διαχείρισης συστημάτων, ενισχύοντας τη δημιουργία μιας έξυπνης λύσης στα data center που είναι απλή, πράσινη, έξυπνη και ασφαλής. 

Tον Ιούλιο του 2021, σημειώθηκε νέο ρεκόρ σε δοκιμές PUE στα έξυπνα modular data center. Ο ετήσιος μέσος όρος PUE με λύση Huawei καταγράφηκε στο 1,111 παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη βελτίωση του μέσου όρου της αγοράς, ο οποίος κυμαίνεται γύρω στο 1,5. 

Η λύση δεδομένων modular data center της Huawei μπορεί να μειώσει τη συνολική κατανάλωση ενέργειας ενός data center κατά 25%, η οποία μεταφράζεται σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, γεγονός που επιτρέπει στους πελάτες να κατασκευάσουν πράσινα data centers χαμηλών εκπομπών άνθρακα. 

Τα έξυπνα modular data centers της Huawei χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως σε διάφορους κλάδους παγκοσμίως, όπως στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, των παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP), στο δημόσιο, στον οικονομικό τομέα, στην εκπαίδευση, στην υγειονομική περίθαλψη, στη βιομηχανία και στις μεταφορές.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις