Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Investcorp κλείνει fund 570 εκατ. δολαρίων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το fintech

Το κεφάλαιο θα επενδυθεί σε λογισμικό, δεδομένα, αναλύσεις, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και νεοσύστατες επιχειρήσεις χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech).

Η Investcorp έκλεισε το ταμείο Investcorp Technology Partners V (ITP V) στα 570 εκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας τον στόχο των 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Το κεφάλαιο θα επενδυθεί σε λογισμικό, δεδομένα, αναλύσεις, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και νεοσύστατες επιχειρήσεις χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech).

Η Investcorp διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων και διαθέτει 14 γραφεία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, το ΣΣΚ και την Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης. Το προηγούμενο ταμείο των 400 εκατομμυρίων δολαρίων οδήγησε τις επιτυχίες των softgarden, Avira, Ageras και Impero.

Το ταμείο θα επιδιώξει να αποκτήσει πλειοψηφικά μερίδια σε εταιρείες με έσοδα περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερα και θετικά EBITDA που απαιτούν επενδύσεις μετοχικού κεφαλαίου μεταξύ 30-75 εκατομμυρίων δολαρίων, συχνά ως ο πρώτος θεσμικός επενδυτής.

Οι επενδύσεις από το νεότερο ταμείο έχουν ήδη ξεκινήσει με τους αποδέκτες του, συμπεριλαμβανομένων των VEDA, HWG Sababa, Zift Solutions και NetRom.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις