Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft και η OpenAI ξεκινούν ταμείο 2 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση των deepfakes στις εκλογές

Η άνοδος της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά δημοφιλών chatbots όπως το ChatGPT, έχει οδηγήσει σε ένα σημαντικό νέο τοπίο απειλών που περιλαμβάνει deepfakes που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη και έχουν σχεδιαστεί για τη διαιώνιση της παραπληροφόρησης.

Η Microsoft και η OpenAI ανακοίνωσαν ένα ταμείο 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση των αυξανόμενων κινδύνων χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης και των deepfakes για να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους σε επερχόμενες εκλογές.

Περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα προσέλθουν στις κάλπες σε εκλογές που εκτείνονται σε περίπου 50 χώρες, οπότε υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την επιρροή που θα έχει η τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ των ψηφοφόρων.

Η άνοδος της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά δημοφιλών chatbots όπως το ChatGPT, έχει οδηγήσει σε ένα σημαντικό νέο τοπίο απειλών που περιλαμβάνει deepfakes που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη και έχουν σχεδιαστεί για τη διαιώνιση της παραπληροφόρησης. Αυτές οι τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες στο κοινό έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάζουν βίντεο, φωτογραφίες και δείγματα ήχου πολιτικών προσωπικοτήτων.

Μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας συνεργάζονται για την καταπολέμηση των ψεύτικων ειδήσεων, της παραπληροφόρησης της τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με άρθρο του TechCrunch, κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Microsoft και η OpenAI έχουν υποσχεθεί εθελοντικά να μειώσουν τις απειλές παραπληροφόρησης που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη. Μεγάλοι οργανισμοί τεχνητής νοημοσύνης έχουν μετριάσει αυτούς τους κινδύνους στα συστήματά τους. Το chatbot Gemini AI της Google δεν μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τις εκλογές και η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, έχει παρόμοιο περιορισμό.

Η OpenAI κυκλοφόρησε ένα εργαλείο ανίχνευσης deepfake για να βοηθήσει τους ακαδημαϊκούς να εντοπίσουν πλαστό υλικό που δημιουργείται από τη γεννήτρια εικόνων DALL-E. Η εταιρεία έχει ενταχθεί στην ομάδα καθοδήγησης Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA), ενώνοντας την Adobe, την Google, τη Microsoft και την Intel για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης.

Το νεοσύστατο «ταμείο κοινωνικής ανθεκτικότητας» είναι ζωτικής σημασίας για την εκστρατεία για την προώθηση της ηθικής χρήσης τεχνητής νοημοσύνης. Η Microsoft και η OpenAI θα χορηγήσουν αυτό το ταμείο στις Υπηρεσίες Τεχνολογίας Ηλικιωμένων (OATS), C2PA, International IDEA και PAI.

Η Microsoft και η OpenAI προσπαθούν τώρα να προωθήσουν την εκπαίδευση και τον αλφαβητισμό της τεχνητής νοημοσύνης μεταξύ των ψηφοφόρων και των ευάλωτων κοινοτήτων, σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου που δημοσίευσαν οι εταιρείες.

Σύμφωνα με τη Microsoft, αυτές οι επιχορηγήσεις αποσκοπούν στην καλύτερη κατανόηση της τεχνητής νοημοσύνης και των δυνατοτήτων της σε ολόκληρη την κοινωνία. Για παράδειγμα, η OATS θα χρησιμοποιήσει προφανώς την επιχορήγηση της για προγράμματα κατάρτισης που απευθύνονται σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω στις ΗΠΑ, καλύπτοντας τις «θεμελιώδεις πτυχές της τεχνητής νοημοσύνης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις