Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ρουμανική πλατφόρμα διαχείρισης αποβλήτων EcoTree συγκεντρώνει 433 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία ψηφιοποιεί τις διαδικασίες συλλογής και ανακύκλωσης απορριμμάτων, στοχεύοντας πλέον σε μια παγκόσμια επέκταση.

Στον νέο αυτό γύρο άντλησης κεφαλαίων ηγήθηκε η Sparking Capital και η SeedBlink, της πλατφόρμας crowdinvesting, οι οποίες συμμετείχαν ήδη από τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης. Σε αυτούς προστέθηκαν βέβαια και νέοι επιχειρηματικοί άγγελοι, συμπεριλαμβανομένου του Cosmin Manea, ιδρυτικού εταίρου της InstaShop.

Το EcoTree είναι η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα στη Ρουμανία που παρέχει πραγματικά και μετρήσιμα οφέλη στον κλάδο της διαχείρισης αποβλήτων, ψηφιοποιώντας τις επιχειρησιακές διαδικασίες και τη νομική τεκμηρίωση μέσω ενοτήτων επιχειρηματικής ευφυΐας για ανάλυση δεδομένων και υποβολή εκθέσεων, ειδικών ενοτήτων υποβολής προσφορών και άλλων, εξασφαλίζοντας πλήρη διαφάνεια και ιχνηλασιμότητα. Με αυτόν τον τρόπο, η νεοφυής επιχείρηση συμβάλλει ενεργά σε ένα καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 από τους Bogdan Andronache, Alexandru Petrescu, Marius Cîrstea και Dan Simota με στόχο την ψηφιοποίηση των συγκεκριμένων διαδικασιών συλλογής και ανακύκλωσης αποβλήτων, αποτελώντας ένας από τους σταθερούς παίκτες στην κυκλική οικονομία.

Προς το παρόν, η EcoTree έχει ενεργά συμβόλαια με πολυεθνικούς πελάτες από τον κλάδο των ποτών, των τροφίμων και του λιανικού εμπορίου ενώ πάνω από 60 χρήστες, εκπρόσωποι παραγωγών αποβλήτων, διαχειρίζονται όλες τις εργασίες που αφορούν απόβλητα απευθείας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας EcoTree. Σημειώνεται τέλος ότι περισσότερες από 40 εθνικές εταιρείες συλλογής αποβλήτων, με άδεια για όλους τους τύπους αποβλήτων, είναι εγγεγραμμένες στην πλατφόρμα, όντας πλήρως λειτουργικές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις