Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άρχισαν οι αιτήσεις για τον 13ο κύκλο του ΟΚ!Τhess

Όλες οι διαδικασίες του προγράμματος θα γίνουν ψηφιακά με πλήρη ενημέρωση στις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Το OK!Thess συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του για την ενίσχυση της κοινότητας των startup επιχειρήσεων επιδιώκοντας να εμπνέει, να στηρίζει και να ενώνει όσους θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα. 

Όποιος λοιπόν έχει μια καινοτόμο ιδέα και θέλει να την εξελίξει επιχειρηματικά μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στον 13ο online κύκλο επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess, έως τις 28 Νοεμβρίου 2021. Για την εξασφάλιση της προστασίας των ωφελούμενων και τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο πρόγραμμα, ο 13ος κύκλος επιτάχυνσης του OK!Thess θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά, με τη χρήση ψηφιακών μέσων.

Οι δράσεις του προγράμματος του ΟΚ!Τhess θα πραγματοποιηθούν μέσω virtual masterclasses και online συναντήσεων με τους coaches, διασφαλίζοντας την πλήρη υποστήριξη των ομάδων. Όλες οι διαδικασίες για την ένταξη στον 13ο κύκλο επιτάχυνσης, από την πρώτη αξιολόγηση μέχρι τη συμμετοχή στο Bootcamp και την τελική αξιολόγηση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, θα γίνουν επίσης μέσω διαδικτύου. 

Τι είναι το πρόγραμμα επιτάχυνσης; 

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess απευθύνεται σε όσους έχουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης.  

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υποστήριξης καινοτόμων επιχειρηματικών ομάδων διάρκειας 12 εβδομάδων που βοηθά τους συμμετέχοντες να ωριμάσουν την ιδέα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και να ανακαλύψουν ένα βιώσιμο και επεκτάσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που θα τους επιτρέψει να αναπτυχθούν, ως νεοφυείς επιχειρήσεις, σε μεγάλες αγορές διεθνώς. Από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα το πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess έχει υποστηρίξει 122 καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες. 

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης περιλαμβάνει εργαστήρια και masterclasses σε θεμελιώδη θέματα επιχειρηματικότητας και μεθοδολογίας επιχειρηματικής ανακάλυψης, εβδομαδιαίο coaching από έμπειρους ιδρυτές startup και mentoring από επιτυχημένους επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων με βάση τις ανάγκες κάθε ομάδας. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του hub, αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν μέχρι τις 28 Νοεμβρίου ενώ η Α’ φάση αξιολόγησης και πρόσκλησης των αιτούντων που θα επιλεγούν στο Bootcamp θα ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, το Bootcamp θα διεξαχθεί με online εργαστήρια διάρκειας 25 ωρών με υποχρεωτική παρακολούθηση από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου.  

Οι παρουσιάσεις των ομάδων (pitching event) που ολοκλήρωσαν το Bootcamp στην επιτροπή αξιολόγησης θα γίνουν την ίδια μέρα στις 10/12, όταν και θα ανακοινωθούν οι ομάδες που θα γίνουν δεκτές στο πλήρες τετράμηνο πρόγραμμα του 13ου κύκλου επιτάχυνσης. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της πόλης (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΔΙΠΑΕ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων ΣΕΒΕ, το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας. Αποκλειστικός δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σταθερό συνεργάτη για τις ανάγκες του προγράμματος αποτελεί το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ). 

Για να ενημερωθούν πλήρως κατά την προετοιμασία τους οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω email για να συζητήσουν με τους coaches σχετικά με την επιχειρηματική τους ιδέα και το πρόγραμμα μέσα από online συναντήσεις. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις