Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το πρώτο e-bike φεστιβάλ από ΔΕΗ

Το «ΔΕΗ e-bike Festival» θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στα Τρίκαλα το Σάββατο και θα ταξιδέψει σε 7 διαφορετικές πόλεις.

Το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ στην Ελλάδα αποκλειστικά για ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση, διοργανώνει η ΔΕΗ. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ σύγχρονα μοντέλα ηλεκτρικών ποδηλάτων που απαντούν σε διαφορετικές ανάγκες μετακίνησης, θα ταξιδέψουν σε 7 διαφορετικές πόλεις σε όλη την Ελλάδα: Τρίκαλα, Λάρισα, Κως, Καλαμάτα, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Το ΔΕΗ e-bike Festival ταυτίζεται απόλυτα με τη στρατηγική πράσινου μετασχηματισμού της ΔΕΗ, τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και την υπευθυνότητα της εταιρείας απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον και δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, την ευκαιρία να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον και να γνωρίσουν τη μετακίνηση με ηλεκτρικό ποδήλατο, τονίζει η εταιρεία.

Μέσα από τις τοπικές, διήμερες εκδηλώσεις, οι επισκέπτες του ΔΕΗ e-bike Festival θα ανακαλύψουν, για πρώτη φορά από κοντά, τα πιο ενδιαφέροντα ηλεκτρικά ποδήλατα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς.

Στο φεστιβάλ, που διεξάγεται με τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων, θα παρουσιαστούν περισσότερα από 40 μοντέλα, από 5 διαφορετικές κατηγορίες ποδηλάτου, (δρόμου, πόλης, αναδιπλούμενα, trekking και βουνού), τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες και ειδικά κατασκευασμένη πίστα. Επίσης, θα υπάρχουν ειδικές δράσεις εκμάθησης ασφαλούς οδήγησης και τεχνικής ποδηλάτου για παιδιά 6 – 12 ετών, ενώ οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε παιχνίδια-διαγωνισμούς και να κερδίσουν χρηστικά δώρα.

Η ομάδα του ΔΕΗ e-bike Festival θα είναι εκεί για να δίνει παράλληλα απαντήσεις σε οποιαδήποτε απορία, όχι μόνο σχετικά με τα ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά και για όλα τα νέα, ψηφιακά, εύκολα και πράσινα ενεργειακά προϊόντα της εταιρείας όπως το GreenPass, το MyHomeOnline, το MyEnergyCoach και το e self-metering.

Η διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας Σοφία Δήμτσα τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι η τάση του μέλλοντος και η συμβολή τους για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την υγεία των πολιτών είναι καθοριστική. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, στη ΔΕΗ αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η βιωσιμότητα καθώς και η συνεχής προσπάθεια δημιουργίας διαμοιραζόμενης αξίας για την κοινωνία, βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μας».

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στα Τρίκαλα, το Σάββατο (13/11) στις 11.00 το πρωί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις