Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η merXu πλατφόρμα B2B συναλλαγών ποντάρει στην ανάπτυξη της με νέο γύρο χρηματοδότησης

Ευρύτερος στόχος είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη μετά τα νέα κεφάλαια που αποκτήθηκαν από τον γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Prosus Ventures.

Η merXu, μια διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών B2B για εταιρείες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς Α, του οποίου ηγήθηκε η Prosus Ventures, με τη συμμετοχή των υφιστάμενων επενδυτών Accel και Point Nine. 

Η merXu που ιδρύθηκε το 2020 από τους Przemyslaw Budkowski, Tomasz Nowak και Sebastian Pietrowski, πρώην CEO, COO και Διευθυντή Ανάπτυξης της Allegro Group αντίστοιχα, αποτελεί μια διεθνής πλατφόρμα B2B για τη βιομηχανική αγορά που λειτουργεί στην Τσεχία, την Εσθονία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία. 

Η εταιρεία εξυπηρετεί χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, δημιουργώντας ένα ασφαλές επιχειρηματικό περιβάλλον που συνδέει αγοραστές και πωλητές, για την αγορά προϊόντων μέσω διαδικτύου.  

Τα έσοδα από τη σειρά χρηματοδότησης θα διατεθούν για την επόμενη φάση ανάπτυξης της εταιρείας, σχεδιάζοντας την έναρξη λειτουργίας σε νέες ευρωπαϊκές χώρες, με προτεραιότητα το διεθνές αντίκτυπο της στη Γερμανία.  

Μόνο η Πολωνία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος επιχειρηματικός εταίρος της Γερμανίας και η ομάδα Visegrad – μια οικονομική συμμαχία τεσσάρων χωρών της Κεντρικής Ευρώπης: Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία, οι οποίες είναι όλες μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ – θα γίνει ο μεγαλύτερος οικονομικός εταίρος της Γερμανίας το 2020, ξεπερνώντας την Κίνα, δημιουργώντας εξαγωγές ύψους 286 δισ. ευρώ 

Η merXu σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να ενσωματώσει τη λειτουργικότητα των πληρωμών B2B στην πλατφόρμα της και να ενισχύσει την ομάδα της. Η εταιρεία υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα εταιρειών σε τομείς όπως ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, ο φωτισμός, τα εργαλεία, οι κατασκευές, η βιομηχανία και η κατασκευή μηχανημάτων, παρέχοντας τους μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για ηλεκτρονικές συναλλαγές Β2Β σε εθνική και διεθνή κλίμακα.  

Επισημαίνεται ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο B2B στην Ευρώπη έχει αυξηθεί κατά 7% σε ετήσια βάση από το 2013 έως το 2020. Η merXu πρόκειται επομένως να επωφεληθεί κατά πολύ από την επιτάχυνση της μετάβασης των αγορών B2B στο διαδίκτυο, επιτρέποντας στις εταιρείες και τους προμηθευτές τους να βρίσκουν ο ένας τον άλλον και να συναλλάσσονται ψηφιακά. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις