Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρόσκληση συμμετοχής για τη διασύνδεση Startups με δράση στον τουρισμό

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να δημιουργήσει μια κοινή πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ των Startup.

Πρωτοβουλία για τη διασύνδεση ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων του κλάδου «Travel & Tourism» με καταξιωμένες εταιρείες–μέλη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και θεσμικούς φορείς σε Ελλάδα και Γερμανία, αναλαμβάνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Νεοφυών Επιχειρήσεων – Start Up του φορέα. 

Στόχος είναι η περαιτέρω ανάδειξη των καινοτόμων ιδεών που αναπτύσσονται στη χώρα μας και η καθοδήγησή τους, για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία συνεργασιών. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχουσες εταιρίες, συζητούν τα τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα στη βιομηχανία των Startups και ανταλλάσσουν εμπειρίες σχετικά με συγκεκριμένες λύσεις προβλημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Επιμελητήριο απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερομένους, να δηλώσουν συμμετοχή έως 1 Δεκεμβρίου 2021 και να παρουσιάσουν, στη συνέχεια, την επιχειρηματική τους πρόταση στην αρμόδια Επιτροπή.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι επιχειρήσεις με νομική μορφή ΙΚΕ, ΕΠΕ, ΑΕ και έδρα στην Ελληνική Επικράτεια, που δεν ξεπερνούν τα 8 έτη λειτουργίας από την ημερομηνία έναρξης, κατά το τελευταίο οικονομικό έτος ο κύκλος εργασιών τους δεν υπερέβη τα 50 εκατ. ευρώ κι ο αριθμός των εργαζομένων τούς 250 και οι ίδιες είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες. 

Εξειδικευμένα μέλη της Επιτροπής θα προχωρήσουν σε μία πρώτη επιλογή υποψηφιοτήτων, προκειμένου οι επικρατέστερες προτάσεις να παρουσιαστούν στην ολομέλεια του οργάνου. Εκπρόσωποι νεοσύστατων επιχειρήσεων και θεσμικοί εκπρόσωποι συμμετέχουν σε αυτήν την επιτροπή.

Ειδικότερα, οι νεοφυείς αυτές επιχειρήσεις θα λάβουν καθοδήγηση και συμβουλευτική (mentoring) από παράγοντες της αγοράς με εξειδίκευση στον κλάδο, ενώ θα αποκτήσουν επαφή με το Ελληνογερμανικό δίκτυο επιχειρήσεων, ώστε να αναζητήσουν εταίρους ή άλλες συνέργειες για την περαιτέρω ανάπτυξη των ιδεών τους.

Η επιτροπή ενεργεί έτσι ως φωνή των νεοσύστατων επιχειρήσεων εντός του Επιμελητηρίου και προσφέρει μια πλατφόρμα για συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με τις τρέχουσες προκλήσεις του κλάδου. Αποστολή της είναι να δημιουργήσει ένα δίκτυο όπου οι εταιρείες συνεργάζονται, μοιράζονται τις βέλτιστες πρακτικές και την εξειδίκευσή τους και συζητούν νομικά και χρηματοδοτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι νεοσύστατες επιχειρήσεις προκειμένου να παρέχουν συμβουλές και λύσεις χαμηλού κόστους για αυτά τα θέματα.

Αναλυτικά, οι κύριοι τομείς δραστηριότητας της επιτροπής είναι:

  • Υποστήριξη στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ εταιρειών και ιδρυμάτων στον κλάδο
  • Προώθηση πιθανών συνεργασιών και προτεινόμενων λύσεων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας
  • Προσδιορισμός δυνατοτήτων και ευκαιριών για περαιτέρω ανάπτυξη των νεοσύστατων επιχειρήσεων
  • Ανάπτυξη προτεινόμενων λύσεων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας
  • Αξιολόγηση των τελευταίων εξελίξεων και νέων δυνατοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στην αγορά
  • Συμμετοχή και διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σχετικές με τον κλάδο.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις προερχόμενες από τον κλάδο «Travel & Tourism» καλούνται να υποβάλουν την υποψηφιότητα τους στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://griechenland.ahk.de/mitglieder/ausschuesse/epitropi-start-ups-erotimatologio-axiologisis. Στη συνέχεια το Επιμελητήριο θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τα επόμενα βήματα.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την Επιτροπή Μελών «Start Ups», στο σύνδεσμο: https://griechenland.ahk.de/gr/meli/epitropes-melon/start-ups 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις