Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Green Premium από τη Warply μετρά το αποτύπωμα σας στο περιβάλλον

Η νέα ESG υπηρεσία της Warply καταγράφει τις μετακινήσεις και την καταναλωτική δράση, υπολογίζοντας το αντίκτυπο τους.

Η Warply λανσάρει το Green Premium, μία ESG υπηρεσία που υπολογίζει το πράσινο αποτύπωμα των καταναλωτών και τους επιβραβεύει ανάλογα με το αποτύπωμα. Η υπηρεσία Green Premium Scoring που παρέχεται μέσα από την πλατφόρμα Warply Engage AI μπορεί να υπολογίσει το αποτύπωμα άνθρακα κάποιου καταναλωτή με χρήση των ανοικτών τραπεζικών δεδομένων (open banking), μέσα από ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που κατηγοριοποιεί τις συναλλαγές του σε χαμηλού μεσαίου και υψηλού αποτυπώματος άνθρακα. Ο υπολογισμός λαμβάνει υπόψιν του πάνω από 150 πηγές δεδομένων και βάσεις αειφορίας, που δίνουν ένα συγκεκριμένο σκορ σε κάθε επιλογή του καταναλωτή.

Συμπληρωματικά, καθημερινές συνήθειες λαμβάνονται υπόψιν, ώστε να καθοριστεί το αποτύπωμα, όπως οι τρόποι και η συχνότητα των μετακινήσεων ή και η καταναλωτική συμπεριφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι καταναλωτές μπορούν να πληροφορούνται σε πραγματικό χρόνο για τις επιπτώσεις των αγορών τους στο περιβάλλον, αλλά και δύνανται να αλλάξουν τις επιλογές του με σκοπό μια φιλικότερη προς το περιβάλλον συμπεριφορά. 

Ο CEO της Warply Γιάννης Δοξαράς δήλωσε σχετικά: «Η Warply έρχεται να προσφέρει τα εργαλεία για την υποστήριξη μιας περιβαλλοντικά υπεύθυνης στάσης ζωής διεθνώς. Τα κριτήρια του Environmental Social Governance αυστηροποιούνται διαρκώς και σύντομα θα οδηγηθούμε σε μία αμφίδρομη σχέση κόστους επενδύσεων-περιβαλλοντικού αποτυπώματος που θα αφορά επιχειρήσεις και καταναλωτές. Η Warply ως πρωτοπόρος εταιρεία, λανσάρει πρώτη μια υπηρεσία που όχι απλά αποτυπώνει αλλά και επιβραβεύει τους καταναλωτές για το πράσινο αποτύπωμα τους. Είμαι πολύ υπερήφανος όπως και κάθε φορά που λανσάρουμε έργα που βοηθάνε την κοινωνία και τους πολίτες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις