Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

British Council: Online συζήτηση για τις προοπτικές της κοινωνικής οικονομίας

Οι θεματικές της συζήτησης στρέφονται, μεταξύ άλλων, γύρω από την νέα γενιά, τις κοινωνικές επιχειρήσεις και τη θέση τους στην Ευρώπη.

Το British Council διοργανώνει μια διαδικτυακή συζήτηση με ελεύθερη είσοδο για την κατάσταση της κοινωνικής οικονομίας στην Ευρώπη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στις 18:00, και θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω της σελίδας του British Council Greece στο Facebook.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

  • Νέοι και Κοινωνική Οικονομία – Εργασία σε καιρούς προκλήσεων
  • Νέοι κοινωνικοί επιχειρηματίες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την Κροατία θα μιλήσουν για το τι σημαίνει να έχεις μία επιχείρηση με κοινωνικό αντίκτυπο, θα μοιραστούν καλές πρακτικές, και τις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19.
  • Χάραξη πολιτικής για την κοινωνική οικονομία – Η κατάσταση στην ΕΕ, την Ελλάδα, την Κροατία και την Κύπρο
  • Υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής από την ΕΕ, την Ελλάδα, την Κροατία και την Κύπρο συζητούν τις τρέχουσες και μελλοντικές προοπτικές της κοινωνικής οικονομίας στην ευρύτερη περιοχή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο COOPower, ένα έργο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, που στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για τις κοινωνικές επιχειρήσεις και τα συνεργατικά σχήματα, ως εναλλακτικές, χωρίς αποκλεισμούς και καινοτόμες προσεγγίσεις για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας και θα παρέχει πρακτική υποστήριξη στους νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Κροατία.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το British Council σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και το Step Ri, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο του Πανεπιστημίου της Ριέκα στην Κροατία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν δωρεάν στη διεύθυνση ή να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μέσω Facebook.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις