Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Webinar διασύνδεσης των ελληνικών Startups με αμερικάνικες θερμοκοιτίδες

Οι ελληνικές νεοσύστατες επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα διαδικτυακό event μέσω του οποίου θα συναντήσουν θερμοκοιτίδες των ΗΠΑ.

Καθώς η Ελλάδα ενισχύει το σύστημα καινοτομίας της, ένα διαδικτυακό event έρχεται να βοηθήσει τις εγχώριες Startups να κατανοήσουν καλύτερα τις υπηρεσίες των επιταχυντών (accelerators) και των θερμοκοιτίδων (incubators) στο West Coast, φέρνοντας τες ένα βήμα πιο κοντά με την αγορά εκεί.   

Δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και την τεχνολογία, οι ΗΠΑ και ειδικά η Silicon Valley αναδεικνύουν κατεξοχήν τις Startups σε παγκόσμιο επίπεδο στοχεύοντας γενικά στην γνώση, τις πρακτικές και τις ευκαιρίες ανάπτυξης.  

Συγκεκριμένα, μέσα από το webinar οι ελληνικές Startups θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα boot camps, εργαστήρια, σεμινάρια για τεχνικές pitching, soft-landing προγράμματα για χρήσιμες πληροφορίες και εργαλεία για τις επιχειρήσεις ώστε να προσεγγίσουν την αγορά των ΗΠΑ.   

Το “US-Greece Incubator Connector” είναι συνεπώς ένα δωρεάν, online event που διεξάγεται από το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο, με την συνεργασία του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Αναδυόμενων Τεχνολογιών και την Εμπορική Υπηρεσία των ΗΠΑ.  

Στην ατζέντα θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, το Innosphere Ventures που βοηθά τις τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις να κάνουν το ξεκίνημα τους στηρίζοντας τους ιδρυτές και τους CEOs τους που δραστηριοποιούνται στον χώρο της επιστήμης, το Boom Startup που επίσης ωθεί τα επιχειρηματικά τους σχέδια, το Mind the Bridge, μια συμβουλευτική εταιρεία, το CoMotion, η οποία παρέχει τα μέσα και τις διασυνδέσεις στις εταιρείες που θέλουν να αναπτύξουν τις ιδέες τους υλοποιώντας τες, η IndieBio ένα διεθνές VC για τις ανερχόμενες εταιρείες, και το Plug and Play, μια εταιρεία δικτύωσης με στόχο την τεχνολογική αναβάθμιση. 

Μετά τις παρουσιάσεις των συμμετεχόντων incubators θα ακολουθήσουν Q&A, ενώ οι νεοσύστατες εταιρείες μπορούν να στείλουν ερωτήσεις εκ των προτέρων στην ακόλουθη διεύθυνση: ecocom-[email protected]. Για εγγραφές εδώ. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις