Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Adele και το “30” μεταμορφώνουν το Spotify

Το πρώτο single του νέου δίσκου, της Adele, Easy On Me, έσπασε όλα τα ρεκόρ στην πλατφόρμα!

Οι ψυχρές σχέσεις ανάμεσα στους μουσικούς και τις πλατφόρμες streaming είναι λίγο έως πολύ γνωστές, ωστόσο λίγες είναι οι φορές που οι καλλιτέχνες έχουν λάβει ενεργή δράση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνεται η μουσική σήμερα.

Φυσικά στην περίπτωση της Adele, δεν έχουμε να κάνουμε με μια καλλιτέχνιδα όπως όλες οι άλλες, το οποίο και απέδειξε για μια ακόμα φορά, οδηγώντας το Spotify να αλλάξει τα feature του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το Spotify αφαίρεσε την επιλογή shuffle από όλα τα άλμπουμ που διατίθενται προς ακρόαση, μετά από αίτημα της Βρετανίδας προς την εταιρεία της με αφορμή τη κυκλοφορία του νέου της δίσκου “30”. «Τα άλμπουμ πρέπει να ακούγονται με τον τρόπο που επιθυμούν οι καλλιτέχνες καθώς διηγούνται μια ιστορία», δήλωσε η Adele με ανάρτηση στο Twitter.


Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα για τον ακροατή να κάνει shuffle χρησιμοποιώντας τις επιλογές για τα τραγούδια ξεχωριστά. Επί της ουσίας αυτό συνεπάγεται ένα επιπλέον βήμα για τους χρήστες, καθώς θα πρέπει να επιλέξουν πρώτα κάποιο τραγούδι. Αντίπαλες πλατφόρμες όπως το Apple Music δίνουν τη δυνατότητα να κάνει ο χρήστης shuffle στο δίσκο από τη σελίδα του album.

Αν και πολλοί υποστηρίζουν την Adele για τη στάση της ως καλλιτέχνις, αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν προβληματισμό για την απόφαση του Spotify να αφαιρέσει ένα βασικό feature για να ικανοποιήσει έναν καλλιτέχνη, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει ένα αρνητικό προηγούμενο, εντείνοντας ακόμα περαιτέρω το χάσμα ανάμεσα στους μουσικούς και τις πλατφόρμες streaming.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το Spotify έχει ένα βασικό λόγο στην απόφασή του να ικανοποιήσει το αίτημα της Adele. Το πρώτο single του νέου δίσκου “Easy On Me” έσπασε όλα τα ρεκόρ στην πλατφόρμα, και ως εκ τούτου φαντάζει λογική η πρόθεση της υπηρεσίας να μην έρθει σε σύγκρουση με το μεγαλύτερο όνομα της τωρινής μουσικής βιομηχανίας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις