Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Ελ Σαλβαδόρ ετοιμάζει μια tax-free crypto πόλη

Το Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει να εκδώσει κρατικά ομόλογα bitcoin, σύμφωνα με το Bloomberg, εμβαθύνοντας περισσότερο στο ψηφιακό νόμισμα.

Η χώρα, η οποία έχει ήδη καταστήσει το bitcoin νόμιμο νόμισμα, θα εκδώσει 1 δισ. δολάρια σε 10ετή ομόλογα με κουπόνι, τα οποία θα πληρώνουν 6,5% μέσω του Liquid Network, με βάση δημοσίευμα. 

Τα μισά από τα κεφάλαια θα μετατραπούν σε bitcoin ενώ τα υπόλοιπα θα ενισχύσει τις υποδομές και την εξόρυξη bitcoin, η οποία θα τροφοδοτείται με γεωθερμική ενέργεια, όπως αναφέρει η έκθεση. Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να πουλήσει τα bitcoin της και να καταβάλει στους επενδυτές πρόσθετα μερίσματα. 

Σύμφωνα με την Blockstream, η οποία σχεδιάζει και αναπτύσσει λύσεις λογισμικού, στο τέλος του 10ου έτους του ομολόγου, η ετήσια ποσοστιαία απόδοση (APY) θα ανέλθει στο 146% λόγω της προβλεπόμενης ανατίμησης του bitcoin, βάσει προβλέψεων.  

Ο επικεφαλής στρατηγικής της Blockstream, Samson Mow, δήλωσε, σύμφωνα με την έκθεση, ότι η περίοδος δέσμευσης θα φέρει 500 εκατ. δολάρια σε bitcoin από την αγορά για πέντε χρόνια, ενισχύοντας τη σπανιότητα και την αξία των tokens 

Επιπλέον, το Ελ Σαλβαδόρ θα κατασκευάσει την “Bitcoin City“, η οποία θα είναι απαλλαγμένη από φόρους εισοδήματος, ιδιοκτησίας και κεφαλαιακών κερδών. Ο μόνος φόρος θα είναι αυτός της προστιθέμενης αξίας 10% για την κατασκευή της πόλης και τις διάφορες υπηρεσίες. Η πόλη θα κατασκευαστεί κοντά στο ηφαίστειο Conchagua ώστε να παρέχει ενέργεια για την εξόρυξη. 

Το Ελ Σαλβαδόρ επιδιώκει να γίνει “το οικονομικό κέντρο του κόσμου“, καθώς και άλλες χώρες που σκοπεύουν ή σκέφτονται να αντιγράψουν τις προσπάθειες του Ελ Σαλβαδόρ, θα έχουν ένα “τεράστιο πλεονέκτημα” με βάση τα λεγόμενα του Mow, ενώ οι χώρες που δεν θα το κάνουν αναμένεται να χάσουν πολλά περισσότερα απέναντι στην σταδιακή επικράτηση του bitcoin. 

Διαβάστε επίσης:

Το Ελ Σαλβαδόρ η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις