Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία Bayer-Microsoft για να φέρουν το cloud και νέες ψηφιακές λύσεις στην γεωργία

Οι δύο εταιρείες δημιουργούν τις βάσεις για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων ψηφιακών λύσεων στη γεωργία και σε άλλους συναφείς κλάδους της οικονομίας.

Η Bayer ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία με τη Microsoft, με στόχο να αξιοποιήσει την τεχνολογία cloud και να δημιουργήσει ένα σύνολο ψηφιακών εργαλείων και λύσεων βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα, για τη γεωργία και άλλους, συναφείς σε αυτήν, κλάδους της οικονομίας. 

Αξιοποιώντας προηγμένες υποδομές και νέες δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων, η γεωργική παραγωγή θα μπορέσει να επιταχύνει την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών, ενισχύοντας την αποδοτικότητα και στηρίζοντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη σε όλο το μήκος της αλυσίδας αξίας. 

Ο σύγχρονος γεωργικός τομέας επωφελείται από τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και τη συλλογή πληροφοριών και δεδομένων σε πλατφόρμες, όπως το Climate FieldView™ της Bayer, το οποίο σήμερα χρησιμοποιούν πάνω από 180 εκατ. παραγωγοί σε περισσότερες από 20 χώρες.  

Υπάρχει, όμως, χώρος για βελτίωση σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής τροφίμων, ζωοτροφών, καυσίμων και ίνας κυρίως σχετικά με το ενεργειακό αποτύπωμα, τη χρήση των πολύτιμων φυσικών πόρων ενισχύοντας τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.  

Βάσει της συμφωνίας, η Bayer και η Microsoft θα συνεργαστούν προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού νέες λύσεις, οι οποίες θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν ορισμένα κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των γεωργικών μονάδων, τη βιώσιμη προμήθεια πρώτων υλών, τη βελτίωση της μεταποιητικής και της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και με την παρακολούθηση και τη μέτρηση των στόχων ESG 

Για το σκοπό αυτό, οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν υποδομές οι οποίες θα επιτρέψουν την ανάπτυξη προηγμένων ψηφιακών λύσεων και εργαλείων για τη γεωργία. Οι νέες αυτές λύσεις, με ενσωματωμένες δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων, θα είναι διαθέσιμες σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους – από μικρές τοπικές startups μέχρι εταιρείες με παγκόσμια παρουσία– που δραστηριοποιούνται στη γεωργία και σε άλλους συναφείς κλάδους της οικονομίας, ώστε αυτές να μπορούν στη συνέχεια να τις ενσωματώνουν στα δικά τους προϊόντα και στις λύσεις που προσφέρουν στους πελάτες τους.  

Παράλληλα, η Bayer θα προχωρήσει στη μετάβαση του πυρήνα των εφαρμογών ψηφιακής γεωργίας στις νέες υποδομές, διευκολύνοντας τους πελάτες της να αναπτύξουν τις δικές τους λύσεις. Η συνεργασία ανάμεσα στη Bayer και τη Microsoft συνεχίζει μια μακρόχρονη σχέση με κοινό στόχο την προστασία και την ασφάλεια των δεδομένων, αλλά και την εμπιστοσύνη των πελατών τους. 

Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στρατηγικού χαρακτήρα, προς τον φιλόδοξο στόχο του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer για πωλήσεις 100% υποστηριζόμενες από ψηφιακές τεχνολογίες μέχρι το 2030, και παράλληλα ενισχύει την ικανότητά της να προσφέρει στους πελάτες της προηγμένες λύσεις ψηφιακής τεχνολογίας που τους βοηθούν να πετύχουν περισσότερα. Μέσα από την ψηφιακή καινοτομία και τις σύγχρονες λύσεις επεξεργασίας δεδομένων, η Bayer θα δημιουργήσει νέα πρότυπα για τον κλάδο της γεωργίας. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις