Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Υπάλληλοι της Google υπογράφουν μανιφέστο κατά του διευρυμένου εμβολιασμού

Η Google υποχρεώνει τους υπαλλήλους της να εμβολιαστούν είτε επιστρέψουν στο γραφείο είτε όχι.

Εκατοντάδες υπάλληλοι της Google αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού καθώς η εταιρεία επιδιώκει να φέρει τους εργαζόμενους πίσω στο γραφείο. Αυτό ακολούθησε μετά την προτροπή του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, απευθυνόμενος στις εταιρείες που έχουν πάνω από 100 υπαλλήλους να βεβαιώνονται ότι οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν κάνει διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19. 

Η Google ζήτησε από τους εργαζόμενους της να ενημερώσουν το στάτους εμβολιασμού τους στα εσωτερικά της συστήματα είτε σχεδιάζουν να προσέλθουν στο γραφείο είτε όχι. Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι όσοι έχουν συνάψει κρατικές συμβάσεις, άμεσα ή έμμεσα, οφείλουν να εμβολιαστούν, ακόμα και αν εργάζονται από το σπίτι, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν υην ασφάλεια όλων έναντι στην πανδημία.  

Η προϋπόθεση που έθεσε η εταιρεία έδωσε ως προθεσμία τις 12 Νοεμβρίου για ορισμένες εξαιρέσεις λόγω υγείας ή θρησκείας κ.λπ. Το μανιφέστο, το οποίο υπέγραψαν 600 υπάλληλοι της Google, ζητά από τους υπεύθυνους να ανασυντάξουν την απόφαση αυτή και να συμπεριλάβουν όλους τους υπαλλήλους, καλώντας τους να αντιδράσουν στον κανονισμό, ως ζήτημα αρχής ιδίως αν έχουν αποφασίσει ότι δεν θα εμβολιαστούν.  

Ωστόσο, πολλά διακυβεύονται και μόνο μια μικρή μερίδα απασχολούμενων της Google έχει υπογράψει το έγγραφο. Οι περισσότεροι αναμένεται επίσης να επιστρέψουν πλήρως στην εργασία τους στο γραφείο μέχρι τα μέσα Γενάρη. Ο αντιπρόεδρος των data centers της Google, Joe Kava, ανακοίνωσε μάλιστα ένα μπόνους 5.000 δολάρια για όποιον πειστεί να εμβολιαστεί, δίνοντας τους κίνητρα επιβράβευσης.  

Ο “υποχρεωτικός εμβολιασμός” σύμφωνα με ορισμένους υπαλλήλους παραβιάζει τους κανονισμούς της εταιρείας και εκθέτει αρκετούς στα μάτια των υπολοίπων επειδή επιλέγουν να μην κάνουν το εμβόλιο, κάνοντας επίκληση στο πως όλοι δε θα πρέπει να νιώθουν άβολα για την οποιαδήποτε απόφαση τους.  

Η αντίδραση κατά των εντολών για τα εμβόλια αποτελεί μια νέα πρόκληση για την ηγεσία της Google σε μια εποχή που προσπαθεί να στοχεύσει στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, στον οποίο έχει επενδύσει 30 εκατ. δολάρια στους υπαλλήλους που δούλευαν εξ αποστάσεως για Covid τεστ 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις