Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Michael Jordan «εκτοξεύουν» την αξία της WatchBox στο 1 δισ. δολάρια

Εκτός από σταρ στη μεγαλύτερη διοργάνωση μπάσκετ παγκοσμίως, ο Michael Jordan και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημειώνουν τα τελευταία χρόνια μεγάλες επιτυχίες και εκτός παρκέ. Τόσο ο θρύλος των Chicago Bulls όσο και ο Έλληνας ηγέτης των Milwaukee Bucks χαρακτηρίζονται από ένα ιδιαίτερο «επιχειρηματικό δαιμόνιο» με μεγάλο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα ο πέντε φορές MVP του NBA και ο Greek Freak βρίσκονται μεταξύ των αθλητών που επένδυσαν στην WatchBox, μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν, να πωλούν και να ανταλλάζουν ρολόγια πολυτελείας.

Χθες, Τρίτη, η WatchBox ανακοίνωσε πως σήκωσε 165 εκατ. δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης. Εκτός από τον Michael Jordan και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη χρηματοδότησης της WatchBox, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης των Bucks, Marc Lawry, οι σταρ των Phoenix Suns, Chris Paul, Devin Booker και ο γνωστός επενδυτής της Wall Street, Bill Ackman.

Από το 2017, όταν και ιδρύθηκε, η WatchBox έχει συγκεντρώσει από χρηματοδοτήσεις περισσότερα από 260 εκατ. δολάρια. Μολονότι η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την αξία της μετά το νέο γύρο, πηγές του CNBC αναφέρουν πως αγγίζει το 1 δισ. δολάρια.

Η αξία του προιοντικού καταλόγου της WatchBox υπολογίζεται σε 150 εκατ. δολάρια. Η πλατφόρμα δε λειτουργεί ως κλασσικό peer-to-peer marketplace, καθώς η εταιρεία αγοράζει και ανταλλάσσει ρολόγια πολυτελείας απευθείας από τους πωλητές. Στη συνέχεια πιστοποιεί τα προϊόντα και τα μεταπουλά σε συλλέκτες και αγοραστές. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια «έκρηξη» στη δευτερογενή αγορά ρολογιών πολυτελείας καθώς κορυφαίοι κατασκευαστές όπως η Rolex, διστάζουν να αυξήσουν την προσφορά ώστε να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα την αξία των κολεξιόν πολυτελείας. Σύμφωνα με την McKinsey, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων ρολογιών το 2019 ανήλθε σε 18 δισ. δολάρια και αναμένεται να ξεπεράσει τα 32 δις. δολάρια το 2025. Εκτός από την WatchBox, στην ταχύτατα ανερχόμενη αγορά ρολογιών πολυτελείας δραστηριοποιούνται εταιρείες όπως η Watchfinder, η Watchmaster και η Hodinkee.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο “Giannis” μπήκε δυναμικά στη λίστα με τους πλουσιότερους αθλητές στον κόσμο καταλαμβάνοντας τη 19η θέση στη λίστα του Forbes, ενώ έχει υπογράψει επίσης συμφωνίες χορηγίας με μεγάλες πολυεθνικές αλλά και ελληνικές εταιρείες όπως η Electronic Arts, η Nike, η TCL, η MYTILINEOS κ.ά. Οι απολαβές του Έλληνα σταρ μόνο από τις εμπορικές συμφωνίες ξεπερνούν τα 25 εκατ. δολάρια.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις