Writer: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο ρόλο του σύγχρονου κειμενογράφου

Σε «Μήλον της Έριδος» για το παγκόσμιο επιχειρείν έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια η Τεχνητή Νοημοσύνη. Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, από τους διάσημους τεχνολογικούς κολοσσούς μέχρι τις αναδυόμενες Startups, θέτουν ως στόχο να αλλάξουν τα δεδομένα στις αγορές που δραστηριοποιούνται, εκμεταλλευόμενοι τις αναρίθμητες δυνατότητες του AI.

Με γνώμονα την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η Writer η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως “writing assistant” εφαρμογή για ομάδες marketing, ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση ύψους 21 εκατ. δολαρίων. Στη series A χρηματοδότηση συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και η Insight Partners, με την αξία της AI Startup να αγγίζει πλέον τα 25 εκατ. δολάρια.

Η νέα χρηματοδότηση της Writer, έρχεται σε μια περίοδο που οι απανταχού marketeers αναζητούν λύσεις με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη για την αποτελεσματικότερη προσέγγιση νέων πελατών. Σύμφωνα με την McKinsey, 8 στις 10 πετυχημένες εταιρείες marketing έχουν ήδη ενσωματώσει, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, την ΤΝ σε βασικούς άξονες της εταιρικής στρατηγικής όπως η τιμολόγηση, τα analytics σχετικά με την εξυπηρέτηση πελατών κ.α.

«Το όραμά μας για την ΤΝ έχει πολλαπλά οφέλη για όλους» δήλωσε χαρακτηριστικά η May Habib, διευθύνουσα σύμβουλος της Writer. «Οι περισσότερες ομάδες μας δεν διαθέτουν τους πόρους όσον αφορά τους συντάκτες, για να εξασφαλίσουν σταθερά υψηλά επίπεδα ποιότητας για ένα περιεχόμενο τόσο μεγάλου εύρους. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να προσφέρουμε έναν απλό και πρακτικό τρόπο ώστε να βοηθήσουμε όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία να γράφουν καλά, γρήγορα, και σύμφωνα με την φιλοσοφία και στρατηγική του brand». Το project της Writer, έχει αποκτήσει ισχυρή δυναμική ενώ εταιρείες κολοσσοί όπως η Pinterest, η Bill.com, η Accenture η Deloitte και η Twitter συγκαταλέγονται στους πελάτες της Writer.

Το σύστημα AI της Writer, θα χρησιμοποιεί μια μηχανή η οποία λαμβάνει υπόψιν στοιχεία όπως η λογοκλοπή, ο βαθμός περιπλοκότητας του κειμένου, το ύφος, η έκταση της παραγράφου, η ορθογραφία και η γραμματική. Παράλληλα, η μηχανή αυτή θα μπορεί να συνδέεται με apps όπως το Chrome, το Word και το Figma.

Η αγορά εφαρμογών, ειδικά σχεδιασμένων, για marketeers, δημοσιογράφους, κειμενογράφους και άλλα συναφή επαγγέλματα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε άνθηση. Οι επιχειρήσεις επενδύουν όλο και μεγαλύτερα ποσά σε NLP εργαλεία (Natural Language Processing) και μηχανές Τεχνητής Νοημοσύνης. Συνολικά, μια στις τρεις tech εταιρείες δαπάνησε 30% περισσότερα κεφάλαια για εργαλεία τέτοιου τύπου. Η πιο γνωστή από αυτές είναι η Grammarly, η οποία χρησιμοποιεί επίσης την Τεχνητή Νοημοσύνη με στόχο να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των επαγγελματιών που εργάζονται με βάση τη γλώσσα.

Η Persado, με ρίζες στην Ελλάδα, ξεκίνησε το 2017 από την Αθήνα, με ιδρυτές τους Αλέξη Βρατσκίδη, Assaf Baciu και Guy Krief,  δραστηριοποιείται στον τομέα της αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης για την αυτοματοποίηση της παραγωγής περιεχομένου που χρησιμοποιείται σε καμπάνιες μάρκετινγκ.

Η γνωσιακή πλατφόρμα της Persado συνδυάζει με πολύ πετυχημένο τρόπο ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων και χρησιμοποιεί σημασιολογικούς αλγόριθμους για να δημιουργήσει το ιδανικό κάθε φορά μήνυμα για μια στοχευμένη επικοινωνιακή καμπάνια, επιλέγοντας μέσα από όλους τους πιθανούς συνδυασμούς προτρεπτικής γλώσσας, συναισθημάτων, προϊοντικής περιγραφής και στοιχείων μορφοποίησης.

Το λογισμικό χαρτογραφεί συναισθήματα και παράγει γλώσσα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εργαλεία επικοινωνίας όπως είναι τα προωθητικά emails, landing pages σε sites, SMS, push notifications και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις