Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο απολογισμός του International MBA του ΟΠΑ

Το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο μη κυβερνητικός οργανισμός για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) και η φαρμακευτική εταιρία MSD, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους για την αναβάθμιση της κατεύθυνσης “Innovation and Entrepreneurship” του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Η συνεργασία συνεχίζεται για 2η συνεχή χρονιά και 22 συνολικά φοιτητές έχουν λάβει υποτροφίες (που χρηματοδοτήθηκαν από την MSD) προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και να έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ανάπτυξη της επιχείρησης τους.

Την εκδήλωση, χαιρέτισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης.

Στη σημερινή εκδήλωση, φοιτητές που συμμετείχαν και στους δύο κύκλους του συγκεκριμένου προγράμματος, παρουσίασαν τις ιδέες και την ανάπτυξη της επιχείρησης τους. Συνολικά, κατά τη διάρκεια και των δυο εκπαιδευτικών κύκλων, 22 φοιτητές έλαβαν σχετική υποτροφία αλλά και όλη την απαραίτητη υποστήριξη για να προχωρήσουν με την ιδέα τους και να την εξελίξουν σε επιχείρηση. Τα projects συνολικά και των 22 υποτρόφων επιλέχθηκαν μέσα από ένα ευρύ φάσμα προτεινόμενων επιχειρηματικών ιδεών, αφορούσαν εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, προώθηση παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, δημιουργία δικτύων προώθησης «πράσινων» μορφών ενέργειας, κ.α.

Σήμερα, 9 από τους φοιτητές έχουν τις δικές τους επιχειρήσεις, οι οποίες ακολουθούν μία επιτυχημένη πορεία ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν αναπτύξει τα δικά τους business plan και έχουν συμμετάσχει σε δράσεις δικτύωσης του ΟΠΑ και άλλων συνεργαζόμενων φορέων. Έξι διαφορετικοί φορείς έχουν χρηματοδοτήσει ήδη κάποια από τα project ενώ αξιόλογες είναι οι διακρίσεις των υποτρόφων σε διαγωνισμούς καινοτομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημαντική για τους υποτρόφους ήταν η συνεισφορά των ID-GC στην μετατροπή των δεξιοτήτων τους σε πραγματικές παραγωγικές επιχειρήσεις.

Η MSD έχει χορηγήσει υποτροφίες σε 22 μεταπτυχιακούς φοιτητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα πλήρους φοίτησης του MBA International, και συνέβαλε ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω οι εκπαιδευτικές δομές και οι διαδικασίες του προγράμματος. Η εταιρία επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας ενισχύοντας τη δυνατότητα μετασχηματισμού των αποτελεσμάτων της έρευνας σε επιχειρηματική δράση και ως εκ τούτου σε ποιοτική απασχόληση, παραγωγικότητα και ανάπτυξη.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ένα διεθνές πρόγραμμα ΜΒΑ, πιστοποιημένο και βραβευμένο από τον διεθνή οργανισμό ΑΜΒΑ (Association of MBAs). Στόχος του είναι να ενισχύσει την αγορά εργασίας με την παρουσία εξειδικευμένων στελεχών, που διαθέτουν σύγχρονες τεχνικές και δεξιότητες για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των επιχειρησιακών στόχων στο σημερινό διεθνές, περίπλοκο, ανταγωνιστικό και ανεπτυγμένο τεχνολογικά περιβάλλον. Το Πρόγραμμα προσφέρεται εξολοκλήρου στα Αγγλικά και προσελκύει φοιτητές από περισσότερες από 30 χώρες και διδακτικό προσωπικού από 3 ηπείρους. Επί σειρά ετών καταλαμβάνει σημαντικές θέσεις σε διεθνείς κατατάξεις.

Οι φοιτητές της κατεύθυνσης κατά τα πρώτα δύο δίμηνα των σπουδών τους παρακολουθούν μαθήματα κορμού που αγγίζουν όλες τις πτυχές της διοίκησης μιας επιχείρησης (π.χ. Accounting & Financial Reporting, Marketing Management, Organizational Behavior & HRM, Information System Management κλπ). Κατά τις τρεις επόμενες περιόδους οι φοιτητές εμβαθύνουν στον χώρο της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, με εξειδικευμένα μαθήματα (π.χ. Innovation, Creativity & the Management of Technology, Entrepreneurship & Sustainable Energy κλπ). Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από ένα σημαντικό αριθμό μαθημάτων εκείνα που τους ενδιαφέρουν, ανάλογα με τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα και τις κλίσεις. Καθ’όλη τη διάρκεια των σπουδών τους επενδύουν και στην προσωπική τους ανάπτυξη, μέσω του εξατομικευμένου προγράμματος ανάπτυξης δεξιοτήτων (PSDP – Personal Skills Development Program). Με συμμετοχή σε workshops, ατομικές και ομαδικές εργασίες, παιχνίδια ρόλων και προσωπική συμβουλευτική, καλλιεργούν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, αναπτύσσουν τις επικοινωνιακές και διαπραγματευτικές τους ικανότητες, αποκτούν αυτογνωσία και αυτοέλεγχο και μαθαίνουν να διαχειρίζονται τον χρόνο, το άγχος και τη δυναμική των ομάδων. Τέλος, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους δημιουργούν το business plan για την επιχείρησή τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις