Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ελλάδα έχει ήδη 5 Unicorns και 5 σε αναμονή

Η Ευρώπη έχει 125 Unicorns, (εταιρείες με αποτίμηση άνω του 1 δισ. δολαρίων), 80 εκ των οποίων προέρχονται ή έχουν την έδρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης του ΣΕΒ για το επενδυτικό Συνέδριο ΣΕΒ και τις ενέργειες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Innovative Greeks, ο Μάρκος Βερέμης, πρόεδρος επιτροπής καινοτομίας στον ΣΕΒ, ανέφερε ότι οι Unicorns έχουν κυρίως σημιολογικό χαρακτήρα για μια χώρα και ένα οικοσύστημα, ειδικά για το κύρος του και την ωριμότητά του θα συμπληρώναμε εμείς.

Επίσης ανέφερε ότι η Ευρώπη έχει 125 Unicorns, (εταιρείες με αποτίμηση άνω του 1 δισ. δολαρίων), 80 εκ των οποίων προέρχονται ή έχουν την έδρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε σχέση με τον πληθυσμό μας ήδη οι πέντε μονέκεροι είναι ενα σημαντικό μέγεθος ενώ αν φτάσουμε τους δέκα θα είμαστε σε αρκετά ανταγωνιστική θέση.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει πέντε εταιρείες – Startups οι οποίες είναι σε αυτή τη περιοχή: Viva Wallet, Persado, Blueground, Skroutz και PeopleCert ενώ άλλες πέντε έχουν εκατοντάδες εκατ. αποτίμηση και βάσει των ρυθμών ανάπτυξης αναμένεται να βρίσκονται στην περιοχή των μονόκερων μέσα στα επόμενα 1-2 έτη, ανέβάζοντας την αξία των ελληνικών Startups άνω στα 12 δισ. δολάρια τα επόμενα έτη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις