Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τimeless: Η γερμανική Startup φέρνει «αέρα δημοκρατίας» στις επενδύσεις

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες των token και του blockchain η γερμανική Startup στοχεύει στο να καταστήσει τις επενδύσεις προσβάσιμες προς όλους τους καταναλωτές.

Σε ολικό disrupt της αγοράς περιουσιακών στοιχείων πολυτελείας (luxury assets) στοχεύει η Timeless, η οποία κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση «σήκωσε» 12 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της πλατφόρμας της. Μέσω της καινοτόμας πλατφόρμας της, η γερμανική Startup θα επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να αποκτήσουν μερίδια σε μια μεγάλη γκάμα περιουσιακών στοιχείων πολυτελείας, στα οποία μέχρι πρότινος πρόσβαση είχαν μόνο λίγοι ευκατάστατοι επενδυτές. Απώτερος στόχος της νεοφυούς επιχείρησης με έδρα το Βερολίνο, είναι να καταστήσει τις επενδύσεις εφικτές προς όλους, φέρνοντας έναν «αέρα δημοκρατίας» σε μια αγορά που παραδοσιακά ελέγχεται από «λίγους».

Ειδικότερα, μέσω της Timeless, οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν μερίδια σε μια πληθώρα ειδών πολυτελείας (έργα τέχνης, ρολόγια, αυτοκίνητα αντίκες, αναμνηστικά αντικείμενα κ.α.) σε τιμή που φτάνει ακόμα και τα 50 ευρώ. Προτού γίνουν διαθέσιμα για τους χρήστες, η Timeless αγοράζει τα εν λόγω είδη πολυτελείας, τα κλασματοποιεί και τα διαθέτει στη συνέχεια μέσω του blockchain, χρησιμοποίωντας token.

Στην πλατφόρμα είναι εγγεγραμμένοι αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 75.000 χρήστες ενώ πολλά συλλεκτικά αντικείμενα πωλούνται σε μόλις λίγα λεπτά. Μέσω της Timeless οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν από πίνακες ζωγραφικής μέχρι συλλεκτικά παπούτσια και φανέλες διάσημων αθλητών.

Στη νέα χρηματοδότηση ύψους 12 εκατ. ευρώ, συμμετείχαν η EQT Ventures, καθώς και μια ομάδα επενδυτών αποτελούμενη από την C3 EOS VC, τη La Roca Capital και την Porsche Ventures. Τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν ώστε η προσφορά να καλύψει τη ζήτηση προσφέροντας μια μεγαλύτερη γκάμα προιόντων στην πλατφόρμα. Παράλληλα η πλατφόρμα της βερολινέζικης Startup θα λειτουργεί στο εξής και ως δευτερογενές marketplace.

«Έχουμε παρατηρήσει μια ραγδαία άνοδο στο ενδιαφέρον των επενδυτών για συλλεκτικά αντικείμενα υψηλής αξίας, τόσο υλικών όσο και ψηφιακών. Ωστόσο οι περισσότεροι δεν μπορούν να τα αποκτήσουν είτε λόγω περιορισμένης πρόσβασης, είτε λόγω ελλειπούς τεχνογνωσίας, είτε μικρού διαθέσιμου κεφαλαίου. Ως αποτέλεσμα πραγματικοί θησαυροί συγκεντρώνονται αποκλειστικά στα χέρια της ελίτ, αποκλείοντας τον μέσο καταναλωτή. Αλλά αυτό θα αλλάξει. Η Timeless απευθύνεται σε επενδυτές που ενδιαφέρονται για σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα, τα οποία ποικίλλουν από ρολόγια και παπούτσια μέχρι αυτοκίνητα αντίκες και έργα τέχνης. Στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε μικρούς επενδυτές να αποκτήσουν τέτοια περιουσιακά στοιχεία μέσω της λεγόμενης κλασματικής ιδιοκτησίας (fractional ownership)», δήλωσε ο Jan Karnath, CEO και συνιδρυτής της Timeless.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις