Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startups, ιδέες, funds και νέες αγορές στην Patras IQ

Πολλά και διάφορα θέματα θα κοσμήσουν την έκθεση των ψηφιακών περιπτέρων ανάμεσα τους η τεχνολογία και η διασύνδεση αγοράς-έρευνας.

Η 7η Έκθεση καινοτομίας & μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ διοργανώνεται στις 4, 5 & 6 Δεκεμβρίου 2021 με εικονικό τρόπο (virtually) και με παράλληλη ψηφιακή (digital) επικοινωνία, ενώ τα 50 ψηφιακά εκθεσιακά περίπτερα στα οποία προβάλλονται νεοφυείς & ώριμες επιχειρήσεις, ερευνητικά έργα & ώριμες ερευνητικές ιδέες, ερευνητικά εργαστήρια, ινστιτούτα και φορείς υποστήριξής τους. Τα ψηφιακά περίπτερα θα παραμείνουν επισκέψιμα μέσω της πλατφόρμας έως και την Κυριακή 12.12.21

Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι 20 συνεδρίες που θα διεξαχθούν το τριήμερο στις αίθουσες του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου, με την συμμετοχή 120 ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ομιλίες με πλούσια θεματολογία, όπως μεταφορά τεχνολογίας, χρηματοδότηση βασικής & εφαρμοσμένης έρευνας, θερμοκοιτίδες για καινοτομία, τεχνολογικές εξελίξεις στην παραγωγή, μηχανισμοί υποστήριξης της καινοτομίας, συνδέσεις έρευνας-αγοράς, επιτυχημένες ιστορίες (success stories) και βραβεύσεις, απευθύνονται στους επαγγελματίες αλλά και στο ευρύ κοινό.

Εκπρόσωποι της πολιτείας, των funds, τραπεζών και του επιχειρηματικού κόσμου θα παρουσιάσουν δυνατότητες χρηματοδότησης και ανάπτυξης συνεργασιών. Συγκεκριμένα, την παρουσία τους θα δηλώσουν ο Υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος θα παραθέσει την κεντρική ομιλία του συνεδρίου και οι υφυπουργοί Χρήστος Δήμας, Α. Συρίγος, ο υφυπουργός εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής. Επίσης, θα παραβρεθούν ο Καθηγητής Περικλής Μήτκας, πρώτος πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης και Εκπρόσωποι του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Παράλληλα, θα παρουσιασθούν τα βιομηχανικά διδακτορικά που υλοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και απαντούν στην ουσία της διασύνδεσης έρευνας-παραγωγής, με συνεργαζόμενες εταιρείες τις ΤΙΤΑΝ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, DEMO/Βιομηχανία Φαρμάκων, ΑΔΑΜΑΝΤ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΕΛΙΝ ΒΕΡΝΤ Αειφόρων Προϊόντων και Υπηρεσιών, και ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Τρεις (3) European Patent Attorneys θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας ενώ δύο σύμβουλοι μεταφοράς τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά θα εξηγήσουν πως η καινοτομία μπορεί να δημιουργήσει νέες αγορές.

Επίσης, θα δοθεί βήμα να παρουσιάσουν τις δράσεις τους 3 σημαντικά Κέντρα Ικανοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, δύο του Πανεπιστημίου Πατρών και ένα του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ (Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής) που αναμένεται να επηρεάσουν την δυναμική όχι μόνο της περιφέρειας αλλά και της ίδιας της χώρας με αναμενόμενη επίδραση και στο εξωτερικό.

Στην Patras IQ θα συμμετέχουν ακόμη τα Ερευνητικά Ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται στην Δυτική Ελλάδα, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα Επιμελητήρια Αχαΐας.

Επισημαίνεται τέλος ότι η Patras IQ διοργανώνεται από τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Παιδείας & Θρησκευμάτων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Περισσότερα για το πρόγραμμα ακολούθως: PATRAS IQ Conference-2021_Draft-Program.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις