Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έξυπνη Παγκόσμια Πύλη της ΕΕ για την ψηφιακή ασφάλεια

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ύπατος Εκπρόσωπος για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας εγκαινιάζουν την Global Gateway (Παγκόσμια Πύλη) για την ενίσχυση των έξυπνων, καθαρών και ασφαλών συνδέσεων στον ψηφιακό τομέα.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ύπατος Εκπρόσωπος για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας εγκαινιάζουν την Global Gateway (Παγκόσμια Πύλη), τη νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την ενίσχυση των έξυπνων, καθαρών και ασφαλών συνδέσεων στον ψηφιακό τομέα, την ενέργεια και τις μεταφορές, καθώς και για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας, εκπαίδευσης και έρευνας σε όλο τον κόσμο.

Αντιπροσωπεύει βιώσιμες και αξιόπιστες συνδέσεις που λειτουργούν για τους πολίτες και τον πλανήτη, για την αντιμετώπιση των πιο πιεστικών παγκόσμιων προκλήσεων, από την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, έως τη βελτίωση της ασφάλειας για την υγεία και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού. Η Global Gateway στοχεύει να κινητοποιήσει έως και 300 δισ. ευρώ σε επενδύσεις μεταξύ του 2021 και του 2027 για να υποστηρίξει μια διαρκή παγκόσμια ανάκαμψη, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των εταίρων μας και τα συμφέροντα της ΕΕ.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τόνισε ότι η «η COVID-19 έδειξε πόσο διασυνδεδεμένος είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκαμψής μας, θέλουμε να επανασχεδιάσουμε τον τρόπο με τον οποίο συνδέουμε τον κόσμο για να προχωρήσουμε καλύτερα».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «το ευρωπαϊκό μοντέλο αφορά σε βιώσιμες επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία, το κλίμα και την ενέργεια, τις μεταφορές, την υγεία, την εκπαίδευση και την έρευνα, καθώς και σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον που εγγυάται ίσους όρους ανταγωνισμού. Θα υποστηρίξουμε έξυπνες επενδύσεις σε ποιοτικές υποδομές, τηρώντας τα υψηλότερα κοινωνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα, σύμφωνα με τις δημοκρατικές αξίες της ΕΕ και τα διεθνή πρότυπα. Η Παγκόσμια Πύλη είναι ένα πρότυπο για το πώς η Ευρώπη μπορεί να οικοδομήσει πιο ανθεκτικές συνδέσεις με τον κόσμο».

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι «οι συνδέσεις σε βασικούς τομείς συμβάλλουν στη δημιουργία κοινών κοινοτήτων ενδιαφέροντος και ενισχύουν την ανθεκτικότητα των αλυσίδων εφοδιασμού μας. Μια ισχυρότερη Ευρώπη στον κόσμο σημαίνει αποφασιστική δέσμευση με τους εταίρους μας, σταθερά θεμελιωμένη στις βασικές μας αρχές».

Μέσω μιας προσέγγισης Team Europe, η Παγκόσμια Πύλη θα συγκεντρώσει την ΕΕ, τα κράτη μέλη με τους χρηματοπιστωτικούς και αναπτυξιακούς τους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και θα επιδιώξει να κινητοποιήσει τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επενδύσεις για μετασχηματιστικό αντίκτυπο. Οι αντιπροσωπείες της ΕΕ σε όλο τον κόσμο θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στον εντοπισμό και τον συντονισμό των έργων Global Gateway στις χώρες εταίρους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις