Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μια Startup της Βραζιλίας κάνει παραδόσεις σε απρόσιτες φαβέλες

Η Favela Brasil Xpress πηγαίνει εκεί όπου άλλα ντελίβερι φοβούνται να πάνε.

Για πολλά χρόνια ορισμένες γειτονιές στην Βραζιλία ήταν μη προσεγγίσιμες για τις υπηρεσίες παράδοσης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αρκετές από αυτές θεωρούνται επικίνδυνες ζώνες και άβατο για τις e-commerce επιχειρήσεις που λαμβάνουν παραγγελίες για delivery. 

Ειδικότερα, εν μέσω πανδημίας, όταν πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν αποκλεισμένοι στην περιοχή τους και οι ηλεκτρονικές παραγγελίες εκτοξεύτηκαν, οι επιχειρήσεις αρνούνταν να παραδώσουν ένα πακέτο σε μια υποβαθμισμένη κοινότητα με 100.000 κατοίκους στην καρδιά του Σάο Πάολο.  

Συγκεκριμένα, όσοι είχαν παραγγείλει πράγματα έβλεπαν τις παραγγελίες τους να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη όταν γινόταν η αναγνώριση τοποθεσίας μέσω online checkout. Συχνά περιοχές που κρίνονται επικίνδυνες αποκλείονται εξ ολοκλήρου από την δυνατότητα παράδοσης.  

Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, ο Pereira ίδρυσε τη Favela Brasil Xpress, μια εταιρεία διανομής που είναι πρόθυμη να πάει εκεί όπου άλλοι δεν θα πάνε. Τα δέματα φτάνουν σε ένα κέντρο διανομής πριν ταξινομηθούν και παραδοθούν με ποδήλατο, με τα πόδια ή ταξί-μηχανάκι (tuk-tuk).

Η Favela Brasil Xpress απασχολεί 90 υπαλλήλους στην Paraisópolis, όλοι κάτοικοι της κοινότητας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε πολλές φτωχές κοινότητες της χώρας- γνωστές ως φαβέλες – στις πολιτείες Σάο Πάολο, Ρίο ντε Τζανέιρο και Μίνας Ζεράις, ενώ αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω.  

Οι κάτοικοι της φαβέλας είναι τόσο συχνοί πελάτες που η εταιρεία καταγράφει 800 παραγγελίες την ημέρα. Ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να εντοπίσουν τις διευθύνσεις και τις ακριβείς τοποθεσίες τους αφού ενίοτε βρίσκονται εκτός Google map και σχεδίου πόλεως όντας άτυπες. 

Συνεπώς, πολλοί χρειάζεται να περιμένουν για σχετικά μεγάλο διάστημα προκειμένου να παραλάβουν κάτι. Παρόλα αυτά, ο ιδρυτής της εταιρείας ανέφερε ότι θέλει να εξαλείψει την ανισότητα στο δικαίωμα πρόσβασης τόσο των προνομιούχων όσο και των φτωχών περιοχών.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις