Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Visa Innovation Program: “Αυλαία” για τον 3ο κύκλο με 18 fintechs

Οι fintech startups του Visa Innovation Program παρουσίασαν την πρόοδο και την εμπειρία που απόκτησαν στο πλαίσιο του προγράμματος, κατά την διάρκεια του Demo Day που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2021.

Το Visa Innovation Program ανακοίνωσε σήμερα την αποφοίτηση της τρίτης ομάδας των 18 συμμετεχόντων fintechs. Το Visa Innovation Program είναι μια συνεργατική πλατφόρμα για αναδυόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις, τη Visa και το τεράστιο δίκτυο πελατών και συνεργατών της που εκτείνεται σε όλη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και καλλιεργεί την καινοτομία στους τομείς των fintech και πληρωμών.

Μία φορά τον χρόνο, οι νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Visa Innovation Program συγκεντρώνονται για μια τελευταία εικονική συνεδρία παρουσίασης μπροστά σε ένα ποικίλο κοινό επιχειρηματιών, πανευρωπαϊκής εμβέλειας Venture Capitals και επενδυτικών αγγέλων, κρατικών φορέων, ειδικών fintech και τραπεζών. Αυτό είναι το αποκορύφωμα της πολυεπίπεδης δέσμευσής τους στο πλαίσιο του Προγράμματος και μια ευκαιρία να δείξουν την πρόοδο των ομάδων τους, τα βασικά ορόσημα που έχουν επιτευχθεί και τους μελλοντικούς στόχους τους να μεταμορφώσουν το οικοσύστημα πληρωμών μέσω της καινοτομίας. Τα έργα τους εκτίθενται σε ένα υποστηρικτικό δίκτυο 200+ ατόμων – μέρος της λέσχης αποφοίτων του προγράμματος Visa Innovation Program- με κύρια ιδέα να προωθήσουν περαιτέρω την επέκταση και την κλιμάκωση της αγοράς των startups.

«Από την έναρξή του πριν από τρία χρόνια, το Visa Innovation Program έχει εξελιχθεί και αναδειχθεί, παρέχοντας πολλές ευκαιρίες για διασυνοριακές συνεργασίες και συνεργασίες μεταξύ startups, εμπόρων, τραπεζών και της Visa, με αποτέλεσμα την ολοκλήρωση περισσοτέρων από 20 Proof-of-Concept και πιλοτικών έργων. Το Visa Innovation Program έχει δημιουργήσει τις βάσεις για τις συνεργασίες μεταξύ των startup, της Visa και των τραπεζών στην Ελλάδα. Έχουμε την τιμή και τη χαρά να συνεργαζόμαστε στενά με 18 ελληνικές startup εταιρείες, οι οποίες αυτή τη στιγμή λειτουργούν σε πολλές αγορές του εξωτερικού και είναι όλες σε στάδιο ραγδαίας ανάπτυξης, δημιουργώντας καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Το Visa Innovation Program είναι καταλύτης για τη δημιουργία συνεργατικών λύσεων, βοηθώντας τις ομάδες να αναπτύξουν τις ιδέες τους, αλλάζοντας την αγορά προς το καλύτερο, με στόχο την καλύτερη εμπειρία των πελατών καθώς και την ανάπτυξη της οικονομίας ως σύνολο.”, δήλωσε ο Μιχάλης Ψαλλίδας, Managing Director της Crowdpolicy.

Η Crowdpolicy λειτουργεί το Visa Innovation Program σε συνεργασία με ένα από τα κορυφαία ταμεία επιχειρηματικού κεφαλαίου εκκίνησης και αρχικής ανάπτυξης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Eleven Ventures (Βουλγαρία), η οποία είναι επίσης ο περιφερειακός συντονιστής του Προγράμματος. «Η προσέγγιση ανοιχτής καινοτομίας αποδείχθηκε επιτυχημένη για εμάς και εδραίωσε τη Visa ως συνεργάτη επιλογής για τους πιο καινοτόμους επιχειρηματίες στον χώρο του fintech. Το Visa Innovation Program επιτρέπει την πρόσβαση στο δίκτυό μας, την τεχνολογία και τους ειδικούς μας, ενώ λειτουργεί ως σύστημα συνεχούς υποστήριξης για όλες τις νεοφυείς επιχειρήσεις που συνεργάζονται μαζί μας στην πορεία ανάπτυξής τους. Χτίζει επίσης, σημαντικές δυναμικές καινοτομίας για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, βοηθώντας τους να πλοηγηθούν στον ψηφιακό κόσμο εύκολα και με περισσότερη εμπιστοσύνη», σχολίασε η Sevdalina Vassileva, Γενική Διευθύντρια για Ελλάδα, Ισραήλ, Μάλτα και Κύπρο της Visa.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις