Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Stellantis θα παράγει μηχανικούς λογισμικού αναβάθμισης οχημάτων

Ο όμιλος δημιουργεί ένα "hub" για διαδικτυακά συστήματα αναβάθμισης αυτοκινήτων ενώ με το δυναμικό που θα διαμορφώσει θα καλύψει θέσεις στις εγκαταστάσεις της παγκοσμίως.

Ο όμιλος Stellantis διαθέτει σήμερα 12 εκατομμύρια διασυνδεδεμένα οχήματα σε όλο τον κόσμο. Αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στα 26 εκατομμύρια οχήματα μέχρι το 2026 και στα 34 εκατομμύρια οχήματα μέχρι το 2030, οδηγώντας σε ετήσια έσοδα περίπου 20 δισ. ευρώ.

Ήδη οχήματα του ομίλου, όπως το νέο ηλεκτρικό Fiat 500, το νέο Jeep Compass και οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio, μέσω του καινοτόμου συστήματος πολυμέσων Uconnect προσφέρουν μια σειρά υπηρεσιών, αλλά και δυνατότητα αναβαθμίσεων του λογισμικού τους μέσω του διαδικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του λογισμικού και στοιχείων «on-demand», η Stellantis προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τα οχήματά τους με βάση τις ανάγκες τους, μέσω των διαδικτυακών αναβαθμίσεων, ενισχύοντας έτσι τη σχέση μεταξύ του οχήματος και του χρήστη.

Μέχρι σήμερα, η Stellantis έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 6 εκατομμύρια αναβαθμίσεις μέσω διαδικτύου και στοχεύει να προσφέρει μέχρι το 2026 αναβαθμίσεις τουλάχιστον σε τριμηνιαία βάση.

Παράλληλα, σήμερα τα συνδεδεμένα οχήματα της Stellantis προσφέρουν τρία τρισεκατομμύρια στοιχεία τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση των υπηρεσιών, ενώ παράλληλα θα μειώσουν το κόστος κατά περίπου 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2030.

Για την υποστήριξη αυτού του μετασχηματισμού, η Stellantis δημιουργεί μια ακαδημία λογισμικού και δεδομένων, η οποία θα παράγει πάνω από 1.000 μηχανικούς που θα αξιοποιηθούν σε διάφορους ρόλους. Μέχρι το 2024 στοχεύει να έχει 4.500 μηχανικούς λογισμικού σε εγκαταστάσεις της σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι μηχανικοί θα εξασφαλίσουν την εκτέλεση των προσδοκιών του oμίλου και θα εργάζονται σε ένα οικοσύστημα που θα διαμορφωθεί μέσω των συνεργασιών που συνάπτει η Stellantis.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις