Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alba Commencements 2021: Απόφοιτοι ενός Business Unusual μέλλοντος

Έχοντας αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια, έτοιμοι να ηγηθούν ενός βιώσιμου και καινοτόμου μέλλοντος για την ελληνική και διεθνή επιχειρηματικότητα, οι απόφοιτοι των προγραμμάτων του 2021 του Alba Graduate Business School, The American College of Greece «γιόρτασαν» την αποφοίτησή τους σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κατά την τελετή αποφοίτησης παρέλαβαν τα διπλώματά τους 334 απόφοιτοι από 17 χώρες οι οποίοι το 2021 ολοκλήρωσαν προγράμματα Master of Science (MSc) ή Master in Business Administration (ΜΒΑ) στο Alba. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους στα προγράμματα του Alba, οι νέοι απόφοιτοι εντάσσονται πλέον στη μεγάλη κοινότητα των περίπου 60.000 αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, οι οποίοι χαράσσουν τις δικές τους, επαγγελματικές πορείες εντός και εκτός συνόρων. 

Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Δρ David G. Horner, σχολίασε σχετικά: «Όσοι και όσες αποφοιτούν σήμερα κατόρθωσαν, με την υποστήριξη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του Alba, να εκπονήσουν τα ακαδημαϊκά τους σχέδια υπό απροσδόκητες, πρωτοφανείς συνθήκες. Με αυτόν τον τρόπο έδειξαν την αποφασιστικότητα, την προσαρμοστικότητα και την αυτοπειθαρχία τους. Κατέκτησαν νέες δεξιότητες και χρησιμοποίησαν νέα εργαλεία, τα οποία αφενός απαιτούνταν προκειμένου να επιτύχουν την ακαδημαϊκή τους πρόοδο, αφετέρου θα τους φανούν πολύτιμα στο μέλλον».

Τον Δρα Horner ακολούθησε στο βήμα η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Αθηνά Δεσύπρη, η οποία, απευθυνόμενη στους αποφοίτους, σημείωσε: «Είναι πραγματικά δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν στατικό κόσμο. Σε αυτήν τη διαρκή κίνηση που συντελείται, εσείς καλείστε να συμμετέχετε ενεργά – ακόμη και να ηγείστε των εξελίξεων. Έτσι, είναι απόλυτη αναγκαιότητα να συνεχίζετε να μαθαίνετε. Η δια βίου μάθηση έχει έρθει για να μείνει: Αποτελεί πλέον τη νόρμα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών, πέραν όσων διδαχθήκατε, μάθατε και το πώς να μαθαίνετε. Και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σταματήσετε να εξασκείτε. Τα δύο μηνύματά μου σε εσάς είναι αυτά: Πρώτον, να είστε ανοιχτοί και ανοιχτές στην αλλαγή, να αναζητάτε τη νέα γνώση, να είστε περίεργοι και περίεργες, να μην σταματάτε στιγμή να μαθαίνετε νέα πράγματα και να εξελίσσεστε. Και δεύτερον, να ηγείστε με υπευθυνότητα και πάντα, από όποια θέση και αν βρίσκεστε, να προσφέρετε στην κοινωνία». 

Από πλευράς του, ο Πρύτανης του Alba Graduate Business School, The American College of Greece, Δρ Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου, ανέφερε: «Επιλέγοντας το Alba, αποφασίσατε να γίνετε μέλη μιας Σχολής που δεν διαχειρίζεται απλώς έναν αριθμό σπουδαστών αλλά εκπαιδεύει τους ηγέτες του αύριο εμπνέοντάς τους. Μιας Σχολής που σκοπό της έχει να ξεδιπλώσει τα ταλέντα και το πάθος των σπουδαστών που υπηρετεί και καλλιεργεί την αριστεία ενθαρρύνοντας την προσωπική εξέλιξη. Μιας Business Unusual Σχολής που προωθεί τη συνεργατική μάθηση, τη συνδημιουργία, την ομαδική δουλειά και την αίσθηση κοινότητας. Και φυσικά, ενταχθήκατε σε ένα εκπαιδευτικό Ίδρυμα – το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας – που οδηγείται από το μήνυμα των ιδρυτών του: «Non ministari sed ministrare», δηλαδή «Να μην υπηρετείσαι, αλλά να υπηρετείς». Αγαπητοί απόφοιτοι, συνεχίστε να μαθαίνετε με σκοπό. Όπως ένας εκ των ιδρυτών της Σχολής μας, ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, είπε κάποτε: “Έχουμε όλοι χρέος σποράς!”». 

Ο Φώτης Δαούσης, απόφοιτος του Alba, Treasurer του Alba Alumni Association και  Marketing Manager στην MYRMEX, Inc., δήλωσε: «Σήμερα γίνεστε και επίσημα μέλη της κοινότητας των αποφοίτων του Alba και του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Μίας κοινότητας με τα υπόλοιπα μέλη της οποίας μοιράζεστε κοινές εμπειρίες, εμπειρίες που αποκτήσατε μέσα από το συναρπαστικό ταξίδι των σπουδών σας. Για 27 χρόνια, η Ένωσή μας κρατά ισχυρό το αίσθημα του ανήκειν και καθιστά τη γνώση μια ζωντανή και διαρκή διαδικασία για τα μέλη της – τους περισσότερους από 5000 διακεκριμένους επαγγελματίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των Οργανισμών και των ΜΚΟ στην Ελλάδα και τον κόσμο. Σας καλούμε να μείνετε κοντά στην Ένωσή μας και στο Ίδρυμα και να μας βοηθήσετε να διατηρήσουμε και να μεταδώσουμε την κουλτούρα του Alba που όλοι γνωρίζουμε, μοιραζόμαστε και τιμούμε». 

Ο Νικόλαος Παπασταύρου, Alba – Eurobank MBA in Financial Services, ο οποίος τιμήθηκε με το Highest Achievement Award για το 2021, συμπλήρωσε: «Αναλογιζόμενος την εμπειρία μου στο Alba, ανακαλώ ένα ενδιαφέρον μοτίβο που δεν άργησε να ξεδιπλωθεί. Από την πρώτη κιόλας φάση του προγράμματος και καθώς αυτό προχωρούσε, συνειδητοποίησα ότι όσα μαθαίναμε δεν ήταν σημαντικά μόνο από επιχειρηματική ή ακαδημαϊκή σκοπιά, αλλά και δυνατά μαθήματα ζωής. Παρόλο που σήμερα τα πάντα γύρω μας αλλάζουν, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, γιατί έχουμε αλλάξει και εμείς. Ενδυναμωμένοι από τον νέο τρόπο σκέψης που κατακτήσαμε στο Alba, μπορούμε να αντικρίζουμε το μέλλον με ελπίδα και αυτοπεποίθηση».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις