Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το CapsuleT στις παγκόσμιες εκθέσεις τουρισμού

Δυναμική και ενεργή ήταν η παρουσία του CapsuleT στον χώρο των Διεθνών Τουριστικών Εκθέσεων όλο το Νοέμβριο, λαμβάνοντας μέρος σε τρία συνολικά trade shows, γνωστοποιώντας στους επισκέπτες της καθεμιάς το τουριστικό tech Startup οικοσύστημα της χώρας μας και προσφέροντάς στους επαγγελματίες των επιχειρήσεων του κλάδου τεχνολογικές λύσεις και προηγμένες υπηρεσίες. Την  “World Travel Market 2021” στο Λονδίνο ακολούθησαν η “Philoxenia 2021” και η “Xenia 2021” σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, στέφοντας τις προσπάθειες του επιταχυντή για εξωστρέφεια και δικτύωση, οι οποίες εξελίχθηκαν με επιτυχία.

Πρώτη στάση: World Travel Market 2021, Λονδίνο

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τις δια ζώσης συναντήσεις, η ομάδα του CapsuleT, την 1η Νοεμβρίου και για 3 ημέρες, βρέθηκε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “World Travel Market 2021”, στο Λονδίνο, μαζί με 6 startups του (Ferryhopper – Hotellisense – Tourmie – Campsaround – GuestFlip – Narratologies), στοχεύοντας στην εξωστρέφεια, στις νέες συνεργασίες, στην καλύτερη δικτύωση και στην παρουσίαση των καινοτόμων υπηρεσιών των ομάδων.

Χάρη στη συνεργασία του ΕΟΤ με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο επιταχυντής εκπροσώπησε το travel tech οικοσύστημα σε αντίστοιχο περίπτερο του ΕΟΤ. Στα highlights της τριήμερης παρουσίας του CapsuleT στην έκθεση συγκαταλέγεται, σαφώς, το event που διοργάνωσε στο περίπτερο της Ελλάδας ο ΕΟΤ, προσκαλώντας δημοσιογράφους, bloggers & influencers, με αποκλειστικό σκοπό τη γνωριμία τους με τον επιταχυντή και τις ομάδες του και την straight επικοινωνία της φιλοσοφίας και των σκοπών του στη διεθνή αγορά.

Δεύτερη στάση: Philoxenia 2021, Θεσσαλονίκη

Το δεύτερο κατά σειρά ραντεβού του CapsuleT με τον τουρισμό μέσα στο μήνα δόθηκε στις 12 -14 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου οι πόρτες της “Philoxenia 2021” άνοιξαν για τον επιταχυντή, τις 11 startups του 4ου κύκλου Προγράμματος Επιτάχυνσης, καθώς και 5 ακόμα διακεκριμένες ομάδες – νεοφυείς επιχειρήσεις παλαιότερων κύκλων.

Εξασφαλίζοντας ένα περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της συμπρωτεύουσας, ο CapsuleT ενημέρωσε τους επισκέπτες της έκθεσης για τις δράσεις και τους όρους του Προγράμματος Επιτάχυνσης, ενώ οι νεοφυείς επιχειρήσεις μετέφεραν λεπτομερώς πληροφορίες στους επαγγελματίες για τα καινοτόμα προϊόντα τους στην τουριστική τεχνολογική αγορά.

Στο πλαίσιο της 36ης Philoxenia οι startups είχαν, επίσης, την ευκαιρία να γνωρίσουν ξενοδόχους και μέλη του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, οι οποίοι επισκέφτηκαν το περίπτερο του επιταχυντή κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας της έκθεσης και μετά το τέλος της συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Τρίτη στάση: Xenia 2021 & 5th International Hospitality Forum

Ο κύκλος της στοχευμένης προώθησης τεχνολογικών προϊόντων/υπηρεσιών και των ανοιχτών συζητήσεων μεταξύ νεοφυών εταιριών του Προγράμματος Επιτάχυνσης και εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου για τον μήνα ολοκληρώθηκε με την τριήμερη παρουσία του CapsuleT και 17 startup του στην Xenia 2021 και στο 5ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας, στην Αθήνα, 27-29 Νοεμβρίου.

Ξεχωριστές χαρακτηρίζονται οι εισηγήσεις της Διευθύντριας του CapsuleT, Κατερίνας Σαριδάκη, η οποία μέσα από έναν συνοπτικό απολογισμό της πορείας του επιταχυντή κοινοποίησε το όραμα και την αποστολή του στους παρευρισκόμενους, αλλά και οι ομιλίες των startuppers της Campsaround και της Hotellisense στο Xenia Digi Hotel stage.

Στο workshop με θέμα: «Δεδομένα και Τουρισμός: Πως θα διαμορφώσετε το μέλλον της εταιρείας σας μέσα από τη σωστή χρήση δεδομένων και στρατηγικών μάρκετινγκ;», οι νέοι επιχειρηματίες της Campsaround και της Hotellisense ανέπτυξαν τη μεθοδολογία για τον σωστό τρόπο συλλογής, ανάλυσης και εφαρμογής των δεδομένων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που μπορούν κατ’ επέκταση να οδηγήσουν σε βιωσιμότητα μια επιχείρηση.

Σε αυτόν τον απολογισμό δεν θα μπορούσε παρά να συμπεριληφθεί και η για πρώτη φορά ενεργή παρουσία δύο νικητριών ομάδων του επιταχυντή, της Campsaround και της Hotellisense, στη σκηνή του 5ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας, οι οποίες παρουσίασαν στο κοινό τις πρωτοποριακές λύσεις τους στον εναλλακτικό τουρισμό και στη σωστή αξιοποίηση των δεδομένων των ξενοδοχείων, αντίστοιχα, αποκαλύπτοντας μαζί με σημαντικούς εκπροσώπους του τουρισμού τη μετά-covid19 τεχνολογική εικόνα του τουριστικού κλάδου.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις