Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Startups της Philoxenia

Ο CapsuleT συμμετέχει μαζί με όλες τις ομάδες του στην Philoxenia 2021.

Ο CapsuleT είναι ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης όπου μπορούν να συμμετάσχουν νεοσύστατες εταιρείες που προτάσσουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για τον τουριστικό τομέα, το οποίο ενισχύει την ανάπτυξη τους, προωθώντας τις ιδέες τους στην αγορά. 

Ο accelator αυτός στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα με παγκόσμιο αντίκτυπο στον τουριστικό κλάδο, παρέχοντας ενημέρωση, εκπαίδευση, ορατότητα και ευκαιρίες δικτύωσης για να βοηθήσουν στην λειτουργική ανάπτυξη των καινοτόμων αυτών εγχειρημάτων. Το πρόγραμμα εγγυάται την επιτυχία των εταιρειών στον ταξιδιωτικό χώρο και στην αγορά χώρων διαμονής για τους επισκέπτες.  

Παράλληλα,  συνεργάζεται με την έκθεση PHILOXENIA, στην οποία συναντώνται κάθε χρόνο τουριστικές επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί από όλη την Ελλάδα. Μέσω αυτής, η εγχώρια τουριστική αγορά έρχεται σε επαφή με την παγκόσμια, εστιάζοντας στις ανάγκες του επαγγελματία και του ταξιδιώτη, αναβαθμίζοντας έτσι τις υπηρεσίες της στους προορισμούς και τις εμπειρίες που προσφέρει για τον καθένα. 

Τα έργα τους στην έκθεση θα παρουσιάσουν μια σειρά από νεοφυείς επιχειρήσεις που εργάζονται για να πετύχουν την καινοτομία στον τουρισμό και θέλουν να εξελίξουν τις υπηρεσίες τους μέσω του CapsuleT.  

Ανάμεσα τους, η Cultural App, η οποία μέσα από ένα καινοτόμο AR mobile App και μία web platform, προσφέρει 3D αναπαραστάσεις και οπτικοακουστικό υλικό σε αρχαιολογικούς χώρους, δημιουργώντας μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία.  

Απευθύνεται σε Tour Operators, ξεναγούς και στην εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών ξενάγησης, την αύξηση πωλήσεων πακέτων και τη δημιουργία νέας αγοράς με εξ αποστάσεως live virtual ξεναγήσεις, στην κατηγορία του πολιτισμικού τουρισμού.  

Το hotilities, ένα marketplace που στοχεύει να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα κοινής χρήσης εγκαταστάσεων στον τομέα του τουρισμού όπου ξενοδοχεία, ακίνητα, bnb και πολυτελείς βίλες μπορούν να μοιράζονται μεταξύ τους εγκαταστάσεις και υπηρεσίες.  

Η kleesto που προσφέρει ένα ολοκληρωμένο B2B booking-management εργαλείο που αυτοματοποιεί  τη διαχείριση δραστηριοτήτων, εκδρομών, μεταφορών και εμπειριών. Απευθύνεται σε παρόχους δραστηριοτήτων, τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία, επιτρέποντας την άμεση διασύνδεση μεταξύ τους, και την ηλεκτρονική διαχείριση κρατήσεων.  

Η Simplybook μια νέα πλατφόρμα ενοικίασης οχημάτων που συνδέει τους ενοικιαστές με τα μικρά και τα μεσαία τοπικά rentals των αγαπημένων τους προορισμών προσφέροντας μεταξύ άλλων εύκολη αναζήτηση και σύγκριση οχημάτων.  

Επίσης, το The Local Favour ένας ηλεκτρονικός ταξιδιωτικός σύμβουλος που απλοποιεί κάθε στάδιο του ταξιδιού μέσω τσατ, αλλά και η TicketSeller με την υπηρεσία του Ανεξάρτητου Ταξιδιωτικού Πράκτορα προσφέρει σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον τουρισμό και να ξεκινήσουν την καριέρα τους ανεξάρτητα και απ’ όπου και αν βρίσκονται, χωρίς το ρίσκο και τα κόστη που θα είχαν αν άνοιγαν το δικό τους γραφείο.  

Η Travel2fit, μια πλατφόρμα δημιουργίας και διαχείρισης ταξιδιωτικών προτάσεων που βοηθά επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, όπως ξενοδόχους και ταξιδιωτικούς πράκτορες, στη διαδικασία εξατομικευμένων πωλήσεων.  

Η Tripinwise, μια πλατφόρμα που συλλαμβάνει και ερμηνεύει το ιδανικό ταξίδι για κάθε επισκέπτη, αποκαλύπτοντας του συγκεκριμένες επιλογές, που του ταιριάζουν με το ανάλογο ποσοστό επιτυχίας (matching rate).  

Η Unlimited Adrenaline, το πρώτο marketplace και ένας πλήρης οδηγός για Υπαίθριες Δραστηριότητες και Εκδρομές Περιπέτειας στην Ελλάδα.  

Η Upiria, μια επαναστατική εφαρμογή για ταξίδια, εκδρομές και δραστηριότητες που σχεδιάστηκε για να συνδέσει παρόχους τουριστικών δραστηριοτήτων με ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία αλλά και τελικούς καταναλωτές.  

Τέλος, η Vivestia, μια πλατφόρμα κρατήσεων που προβάλλει καταλύματα αποκλειστικά μέσω Ρεαλιστικών Μοντέλων Εικονικής Περιήγησης (Virtual Reality Tour) με σκοπό να αναδείξει την πραγματική κατάσταση του καταλύματος και να μειώσει το ρίσκο της online επιλογής.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις