Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο CEO της Better.com απέλυσε 900 άτομα μέσω Zoom

Επικαλούμενος την χαμηλή παραγωγικότητα των υπαλλήλων που απολύθηκαν, ο CEO της εταιρείας χρησιμοποίησε το Zoom ως μέσο αποδέσμευσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Better.com απέλυσε 900 άτομα σε μία μόνο κλήση Zoom. Το αφεντικό της ψηφιακής εταιρείας για υποθήκες Better.com δέχεται πυρά, αφού απέλυσε περίπου 900 υπαλλήλους σε μία μόνο κλήση Zoom και στη συνέχεια τους κατηγόρησε ότι “έκλεβαν” επειδή ήταν αντιπαραγωγικοί. O CEO Vishal Garg προανήγγειλε τα “κακά νέα” στους υπαλλήλους στην αρχή μιας τρίλεπτης κλήσης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι απολύουν περίπου το 15% της εταιρείας για διάφορους λόγους όπως η αποτελεσματικότητα της αγοράς και οι επιδόσεις, καθώς και η παραγωγικότητα. “Αν είστε σε αυτή την κλήση, ανήκετε στην άτυχη ομάδα που απολύεται”, φαίνεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO σύμφωνα με ηχογραφημένες κλήσεις που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Garg απευθύνθηκε στους πρώην υπαλλήλους του, λέγοντας ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά που προέβαινε σε κάτι τέτοιο και ότι “την τελευταία φορά που το έκανε έκλαψε”, προσθέτοντας ότι “αυτή τη φορά ελπίζει να είναι πιο δυνατός” (με βάση τα λεγόμενα του πάντα).

Τον Μάιο, η Better.com είχε περιγράψει τα σχέδιά της για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μέσω της Spac. Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν από τη μαζική απόλυση, εξασφάλισε μια εισροή κεφαλαίων ύψους 750 εκατ. δολαρίων, όταν η Aurora Acquisition και η SoftBank συμφώνησαν να παραδώσουν πρόωρα το μισό της συμφωνίας χρηματοδότησης.

Λίγες ημέρες μετά τις απολύσεις, ο Garg τοποθετήθηκε σχετικά στο ανώνυμο επαγγελματικό δίκτυο Blind, γράφοντας συγκεκριμένα: “Παιδιά, ξέρετε ότι τουλάχιστον 250 από τους ανθρώπους που απολύθηκαν εργάζονταν κατά μέσο όρο 2 ώρες την ημέρα, ενώ κατέγραφαν 8 ώρες και πλέον την ημέρα στο σύστημα μισθοδοσίας;”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Forbes, ο -όχι και τόσο συνεπής- τελικά CEO υποστήριξε ότι η πρακτική αυτή των εργαζομένων καταχραζόταν ουσιαστικά τους ίδιους πελάτες που πλήρωναν εγκαίρως τηρώντας το πρόγραμμα τους λογαριασμούς τους. Η επίμαχη κλήση κυκλοφόρησε από εργαζόμενο που είχε βιντεοσκοπήσει την συνάντηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις